Vytápění rodinného domku na venkově

Reklama
Vytápění rodinného domku na venkově

Dobrý den, měl bych na Vás prosbičku.Řeším dilema a potřeboval bych poradit od zkušenějších. Vlastním rodinný domek na vesnici,který využívám celoročně jako chalupu.Stávájící topení bylo lokální na tuhá paliva.To mi z jistých důvodů nevyhovovalo (prašnost ve všech obývaných místnostech, nemožnost řádné regulace atd.), proto jsem se rozhodl zrekonstruovat celý objekt a současně s tím vyřešit i topení a to předěláním na ústřední topení. V místě není bohužel veden plyn, proto přichází v úvahu vytápění buď elektrokotlem u něhož je pro mě docela drahý provoz nebo kotel na UT litinový VIADRUS, popřípadě vytápění litinovými krbovými kamny OLYMBERYL OBFE 443, který jsem objevil na internetové adrese http://wds.cz/shop/krbovakamna Bohužel s touto firmou a jejími výrobky nemám žádnou zkušenost, takže ani nevím jak jsou na tom s kvalitou. Tato varianta by mi vyhovovala, jelikož bych měl krbová kamna pro příjemné posezení u praskajícího krbu, měl bych SNAD zajištěn dostatečný výkon 21Kw, dá li se výrobci v tomto ohledu věřit a dále by mi stačil jednoprůduchový komín, jelikož bych neosazoval kotel viadrus a tudíž v závěru bych ušetřil nemalou částku za další průduch v komíně pro tento kotel a za pořizovací cenu kotle viadrus.Prosím poraďte máte li někdo zkušenost zda lze s těmito nebo s podobnými kamny vytopit celý objekt a jaké řešení při vytápění by jste zvolili Vy, popřípadě jiné řešení, kde bych nemusel realizovat dvouprůduchový komín a přesto měl možnost mít v obyvacím pokoji možnost odpočinku u plápolajícího a praskajícího zdroje jako je krb nebo kachlová kamna. Rodinný domek má cca 120m2.Stropy jsou vysoké 2,4m zdi 45-60cm materiál kombinace opuka, cihly. Za jakoukoliv radu všem předem děkuji J.Volf

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.