stavba podsklepené garáže, je to správný postup?Zdravím, chtěl bych si svépomocí postavit garáž o rozměru cca 6x4m z poloviny podsklepenou 3x4m, prosim o rady zda je muj plánovaný technologický postup vhodný případně zda existuje jiné efektivní řešení. Pozemek je problematický neboť cca 1m pod úrovní terénu je již spodní voda. Vykop je nutný provést ručně (bagr by napáchal hodně škody), proto není možné vykopat velký výkop a zaizolovat sklep z vnější strany. Můj nápad je vykopat výkop přesného rozměru, který by se "vyšaloval OSB nebo cetris deskami, poté by se vylila základová deska pod úrovní terénu, poté natřít jak desku tak šalovací desky nějákým penetračním nátěrem a nalepit asfaltovou izolaci. Poté z desek vyrobit vnitřní šalování(vzniklá stěna cca 20cm) do bednění bych vložil kari síť a vylil betonem pravděpodobně voděvzdorným nestojí o tolik víc na cca 5m3. Po odbednění vylít desku přes spodní hydroizolaci. Otázky? kam přidat v tomto řešení tepelnou izolaci? přilepit ji na hydroizolaci a beton vylít zevnitř, nebo nechat tak a izolaci pak nalepit kontaktně zevnitř? jak řešit napojení sklepa na další obvodovou část základů? pokud by se měla udělat dokola nebudou jenotlivé části základu spojeny,a bude hrozit odlišné sesedání jednotlivých polovin stavby, pokud by se čast mezi sklepem a běžným základem vynechala a vylily se celé základy společně, nebude vadit, že v té části není hydroizolace? nebo vše vylít najednou (přičemž vnitřní strana šalování by byla z desek a vnější tvořil výkop) a komplet hydroizolaci udělat jen vnitřně ve sklepě čím to pak ochránit?
Děkuji za názory a cenné rady, jde mě samozřejmě o co možná nejlevnější stavbu ale samozřejmě nechci později litovat že jsem něco zanedbal a ušetřil pár tisíc Kč