Uvádění kotle do provozu - dodavatel se mě snaží "natáhnout"

Reklama
Uvádění kotle do provozu - dodavatel se mě snaží "natáhnout"

Dobrý den,
rád bych se zeptal na nějaké podrobnosti ohledně uvádění kotle do provozu.

Projektantka UT mi do bytu navrhla elektrokotel protherm Rejnok 12 K/ventil 3/4", zásobník ohřevu TUV OKC 125 NTR-HV.

Citace z projektu: "Zdrojem tepla pro vytápění a ohřev teplé vody pro byt bude elektrokotel Protherm Rejnok 12 K (o výkonu 12 kW). Kotel s elektronickým ovládáním je vybaven čerpadlem, teploměrem, manometrem a expanzní nádobou. Propojení elektrokotle s nepřímo ohřívaným zásobníkem B 100Z, umístěným pod kotlem, bude pomocí 3cestného motorického ventilu s pomocným spínacím kontaktem (3/4" ventil s vnějším závitem - obj. č. 2046). Dle požadavku výrobce kotle je nutné, pro nárok na záruční lhůty, osazení odkalovacího zařízení. Proto je v rozvodu osazen Spirovent s odkalováním. .... Regulace: Pro navrženou soustavu vytápění doporučuji použít regulaci s prostorovým termostatem. V místnosti s termostatem nesmí být osazena termohlavice."

Problém je v tom, že podle tohoto projketu mi dodavatel zkalkuloval dodávku UT. A nyní mi tvrdí, že projektantka zapomněla uvést jakousi regulaci (údajně kotel-zásobník TUV), kterou je nutné dodat extra, a která tedy nebyla kalkulována - jedná se pro mě o celkem dost peněz: chtějí mi doúčtovat nějaký "Servopohon kotel-zásobník" a "uvedení kotle do provozu", což činí celkem cca 7.000,- Kč. Tato suma by mi prý nebyla účtována, pokud by projektantka, nezapomněla navrhnout onu údajnou "regulaci".

Jinak z mého laického pohledu do kotelny žádná součástka typu "servopohon kotel-zásobník" nepřibyla, na rozvodech jsou osazeny pouze prvky z projektu, tedy:

- kotel
- zásobník
- 3cestný motorický ventile Esbe řady 60 nebo 90 (který je v podkladech výrobce Esbe uváděn jako "servopohon")
- Spirovent junior s připojením na odpad
- prostorový termostat Auraton 2000TX.

Vzhledem ke skutečnosti, že onen ventil Esbe je uváděn v podkladech výrobce jako "servopohon", zdá se mi, že mě chce dodavatel tak říkajíc "natáhnout".

Poradíte mi, prosím?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.