Alternativní řešení k plynovému kotli

Rubriky:

EP Eliska Pavelkova @eliska.pavelkova před 17 roky07.03.2007 14:55:00
Alternativní řešení k plynovému kotli

Dobrý den, zdravím všechny "diskutéry". Poté, co jsem strávila několik hodin na diskusi, abych našla nějaké informace k mému problému, jsem to vzdala a raději píši nový dotaz. Pokud se opakuji, omlouvám se, ale ostatní příspěvky jsou pro mě natolik složité, že jsem z nich jelen, tedy spíš "srnečka". :-) Tak se, laik a ženská v jednom, ptám: máme v RD (105 m2 užitné plochy, bungalow) plynový turbokotel Thermona, starý 8 let. Již několik let s ním máme trvalé problémy... nechce se zapalovat plamínek a když už se zapálí a teplá voda začne téct, sníží se u teplé vody výrazně tlak (oproti studené), takže ve sprše pomalu vychytávám teplé kapky a teplota vody se neustále zmenšuje (máme termohlavici na sprše a dřívějších příjemných 38 stupňu je dnes 45 - subjektivně a nastaveno na termohlavici). Několikrát jsme tady měli servismany, kteří vždycky něco vyměnili, stálo to haldu peněz a problém trvá dále... tvrdí, že je problém v tvrdosti vody. S tím bych souhlasila, ovšem prvních 5 let se kotel nezanášel a nyní po odborném vyčištění se zanese do několik týdnů. A to jsme pořídili na hlavní přívod magnetický ventil, který funguje dle mého mínění tak na 50%. Abychom definitivně problém vyřešili (týká se pouze TUV v koupelně) a tím spíš, že se nám narodilo mimi, uvažujeme o doplnění naší soustavy o bojler cca 120l. A já se Vás, zkušení topenáři, ptám: je to velký nesmysl? Nebo máme ještě jinou možnost? Nákupem nového plynového kotle se mně to samozřejmě řešit nechce... :-/ Za každý nápad budu vděčná, protože nyní čekám s miminem v jedné ruce u sprchy cca 5-10 minut, než se kotel uráčí splnit požadovaný úkon. Děkuji všem!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.