Výměna nosné stěny

Reklama
Výměna nosné stěny

Dobrý den,

zdědil jsem rodinný dům, bungalov, 50 let starý. Původně jsem chtěl stavět nový dům, ale bohužel jsem se dostal do finančních problémů a nyní bych při stavbě musel dělat příliš mnoho kompromisů.
Můj dotaz zní takto:
Dotyčná stavba je v celkem dobré kondici, překvapil mne zejména slušný stav krovů, krytina je eternit, čili by zatížení střechy nemělo být velké.Problémem je však fakt, že cca 5m obvodové stěny na které leží krovy, jsou dřevěné sloupky pokryté heraklitem. Nemám ponětí, jak se k takové konstrukci došlo, ale vzhledem ktomu, že plánuji v budoucnu výměnu střechy a přistavení podkroví pro děti, potřeboval bych tuto část vyměnit za zdivo. BST nebo Ytong.
Existuje nějaký postup, jak tuto výměnu provést? Je to vůbec možné?

Zbytek domu je stavěn z cihel a tvárnic š.25cm, čili by stačilo provést zateplení, výměnu podlah a dalo by se bydlet.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.