Řízené větrání vs. větrání s vytápěnímV nízkoenergetickém RD(konstrukční systém Sendwix 24zdivo + 20izolace) který se momentálně nachází ve fázi projektové přípravy uvažuji o řízeném větrání s rekuperací tepla bez teplovzdušného vytápění, přičemž původně navrhovaný otopný systém je kondenzační plyn. kotel + teplovodní radiátory v kombinaci s podlahovým topením. V současné době je mi ale doporučováno jedním uživatelem(tvrdí, že radiátory se už používají jenom v ČR)využití VZT rozvodů i pro teplovzdušné vytápění, což se mi zdá velmi logické vzhledem k instalovaným VZT rozvodům a možnosti vynechání "klasické topenařiny". Vzhledem k tomu, že mi chybí praktická zkušenost s dlouhodobějším pobytem v takto vytápěném domě, tak si nejsem jist, jestli dokáže teplovzdušné vytápění plně nahradit klasický teplovodní systém ve výkonu( ve velkých mrazech), spolehlivosti i komfortu tepelné pohody. Četl jsem i o rizicích spojených s velmi nízkou vlhkostí v obytných prostorách. Můžete mi sdělit své názory a osobní zkušenosti s takto řešeným vytápěním RD?