Řízené větrání vs. větrání s vytápěním

JS Jarda Sunny @jarda.sunny před 17 roky04.04.2007 18:39:00
Řízené větrání vs. větrání s vytápěním

V nízkoenergetickém RD(konstrukční systém Sendwix 24zdivo + 20izolace) který se momentálně nachází ve fázi projektové přípravy uvažuji o řízeném větrání s rekuperací tepla bez teplovzdušného vytápění, přičemž původně navrhovaný otopný systém je kondenzační plyn. kotel + teplovodní radiátory v kombinaci s podlahovým topením. V současné době je mi ale doporučováno jedním uživatelem(tvrdí, že radiátory se už používají jenom v ČR)využití VZT rozvodů i pro teplovzdušné vytápění, což se mi zdá velmi logické vzhledem k instalovaným VZT rozvodům a možnosti vynechání "klasické topenařiny". Vzhledem k tomu, že mi chybí praktická zkušenost s dlouhodobějším pobytem v takto vytápěném domě, tak si nejsem jist, jestli dokáže teplovzdušné vytápění plně nahradit klasický teplovodní systém ve výkonu( ve velkých mrazech), spolehlivosti i komfortu tepelné pohody. Četl jsem i o rizicích spojených s velmi nízkou vlhkostí v obytných prostorách. Můžete mi sdělit své názory a osobní zkušenosti s takto řešeným vytápěním RD?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

100 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.