Dakon KZ 24B - porucha č. 4 (porucha zapalování)

Rubriky:

Reklama
JM Jindřich Matoušek @jindrich.matousek před 17 roky12.04.2007 11:17:00
Dakon KZ 24B - porucha č. 4 (porucha zapalování)

Vlastním kondenzační kotel Dakon KZ 24B. Přibližně po roce a půl bezproblémového provozu začal kotel padat do poruchy č. 4 (porucha zapalování). Ze začátku se to stávalo cca 1x za 2-3 měsíce a pomohlo kotel restartovat (i tak to ale nebylo příjemné - zejména v zimě jsem se nemohl na kotel spolehnout...). V poslední době však kotel do poruchy padá denně a obvykle nepomáhá ani opakovaný restart! Samozřejmě u mě již několikrát byl servisní technik. Po jeho zásahu (vyčištění či výměna elektrod, zvýšení bohatosti plynové směsi při zapalování, "poštelování" membrány) vždy kotel nějakou dobu fungoval (opět přibližně 2 měsíce), ale později zase začal padat do poruchy č.4. Technik mi říká, že prý je to u kotlů Dakon "normální". Má s tím někdo podobné zkušenosti nebo to dokonce již tento problém vyřešil?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

85 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.