teplovzduch ATREA nebo podlahovka + větrání ATREA nebo jinak?Zdravím všechny, stavím NED o velikosti 4+1, 130m3 podlahové plochy (přízemní bungalow), ztráty bez rekuperace 5,6kW, s rekuperací 4,3kW. Mám projekt na tplovzdušné vytápění ATREA, jednotka DUPLEX RK...., jsem ve fázi, kdy chci objednat montáž - dům stojí:), ke své nelibosti jsem zjistil, že ATREA od 1.4.2007 zdražila tak, že mě montáž VZT výjde na 200.000,- bez DPH!! Bezk kotle, otopných žebříků i podlahovky v koupelnách. Celkem tedy náklady cca 250.000,- Kč !!! A to nemám v projektu zemní registr! Známý z topenářské firmy mi říkal, že kvalitní systém podlahového topení je schopen dodat na klíč (bez kotle) v ceně 650,-Kč/m2 bez DPH. Tj. - kdybych tak chtěl topit úplně všude 130x650= 84.500,-Kč + 5% DPH. Topit budu elektřinou - Protherm rejnok 6= cca 15.000,-. Vychází mi pak topení pro celý dům vč. kotle cca 100.000,-Kč. Nemá cenu to řešit takhle a větrání vyřešit zvlášť?? Mezi vazníky a SDK podhledem mám možnost vést vzduch v mezistropu o výšce cca 25cm. Díky všem za rady a doporučení.
Radek