Nízká vlhkost vzduchu v podkrovním bytěDobrý den,
před časem jsem vybudoval půdní vestavbu a nyní po asi půl roce obývání se mi vlhkost vzduchu stále pohybuje kolem 25% (a to v létě i v zimě). Podhledy mám klasické ze SDK desek s 200mm tep. izolací. Krytina je z pálených tašek. Byt má cca 120m2 a je otevřený do 2. patra. Obývák s kuchyní je společný. Koupelna je v samostatné místnosti. Na radiátorech mám nádoby na odpařování vody, v kuchyni když se vaří tak ani nezapínám digestoř ale nic nepomáhá. V zimě mi venkovní čidlo hlásí vlhkost vzduchu 70-80% a nyní kdy je venku zatím kolem 20°C tak je venku 30% vlhkost. Možná je to tím že dům je ve staré zástavbě s kamennými kostkami na ulici a slunce se tu hodně opírá do fasád okolních domů a do země. Uvažuji o zakoupení zvlhčovače ale nejvýkonnější který jsem našel je asi na 85m3 prostoru (to bych potřeboval asi 4ks a v létě bych musel mít zavřená všechna okna a jakmile vyvětrám tak ta vlhkost zase uteče ven). Zkrátka při normálním provozu domácnosti se nelze dostat nad 25%. Pokud někdo máte s tímto zkušenosti, prosím poraďte jak se dostat alespoň na 40%