TZB-info - Průtokový ohřev TUV -…
V další části seriálu o přípravě teplé užitkové vody se tentokrát zabýváme průtokovým ohřevem.
Dobrý den
Chtěl bych se Vás zeptat na způsob výpočtu výkonu trubkového výměníku. Mám akumulační nádrž o objemu 800 litru která má v horní části trubkový výměník na průtočný ohřev TUV.
Dodavatel Aku nádoby uvádí výkon výměníku:
- při teplotě v akumulační nádobě 60ºC je výkon topné vložky TUV 24 l/min při teplotě 45ºC
- při teplotě v akumulační nádobě 55ºC je výkon topné vložky TUV 20 l/min při teplotě 45ºC
Akumulační nádrž je natápěna akumulačně elektrikou na tarif D26, natápění je ukončeno když teplota vody v horní části AN dosáhne 60 C.
Dům obývají dvě dospělé osoby, AN ohřívá pouze vodu pro průtočný ohřev TUV a průměrná denní spotřeba el. energie v NT je 16,5kWh.
Zajímalo by mne zda je spotřeba el. energie odpovídající, nebo má aku nádrž velké ztráty. Děkuji
Málek
Dobrý den, podívejte se na tyto linky:…
před 18 roky
1) Průměrnou spotřebu ve VT máme 4,2kWh denně, v NT těch 16,5kWh denně. Když započteme pračku a myčku v NT, vyjde…
před 18 roky
Tak já zkusím odhadovat dále: 1) spotřeba celé domácnosti, kromě TUV, by mohla být cca 3500 kWh/rok tj. cca 10…
před 18 roky
8 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení