Jak udělat ventilaci ?

Reklama
Jak udělat ventilaci ?

Mám v podkroví v každé místnosti ve stopě 1 otvor na půdu, na chodbě se schodištěm dolů 2 otvory. Dole jen odtah v kuchyni pryč. Do stropu už další díry dělat nechci. Jak byste vyřešili ventilaci ?
Napadá mě na schodiště pouštět vzduch z venku a z místností ho odsávat. Studený se dostane i do přízemí a vytlačí teplý do pokojů a pak se odsaje otvory ve stropech ven. Mám 16 cm otvory a zatím jeden ventilátor CK160C asi 100W. Na odtah bych koupil druhej.
Nebude to s rekuperací, leda bych ji v budoucnu vyrobil, ale zatím se mi to nevyplatí.
Jen mě napadá že v létě kdy je venku teplejc než uvnitř by mohl být problém a vzduch se třeba nedostal do přízemí. I když vývod je nad schody a setrvačností by se asi dolů dostal.
Kdybych nasával čerstvý vzduch dole, tak by také v létě mohl jít rovnou nahoru, protože je teplejší.
Tak a teď babo raď :-)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.