Dlouhá kanalizační přípojka

Reklama
Dlouhá kanalizační přípojka

Zdravím, rád bych znal váš názor na následující problém. Řeším připojení RD na kanalizaci, jež je dost vzdálená a poměrně mělko uložená. Délka přípojky od hrany domu k napojení na kanal. stoku vychází na cca 55 m a stoka DN 400 je uložena 1,4 m pod povrchem (spodek). Další komplikací je, že posledních 40 m vede po cizím pozemku. Proto a taky z hlediska financí se mi nechce navrhovat přečerpávání před napojením na řad, šachta by se musela umístit na tomto pozemku (ten sice patří rodičům stavebníka, ale do budoucna je to komplikace). Tak jsem navrhl toto: ležatá kanal. DN 125 se sklonem 2% co nejblíže k podlaze mi skončí před barákem cca 60 cm hluboko, před dům revizní šachtu s rozšířením na DN 200 a dále 1% sklon až do napojení v hloubce cca 1,15 m. Cože není vůbec ideální, nebojím se ani tolik ucpání jako rizika zamrzání. Navrhnu asi potrubí tepelně odizolovat např. pěnovým PE, ale i tak. Máte někdo zkušenost s podobným problémem? Díky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.