dřevostavba a nerovná obvodová stěna

Reklama
dřevostavba a nerovná obvodová stěna

Dobrý den,
stavím dřevostavbu.
Řez obvodovou stěnou z exteriéru:
OSB deska=12 mm, nosná konstrukce+izolace=14cm,parozábrana, OSB deska=12mm, vodorovné laťování, sádrokarton
(v budoucnu se bude dělat další zaizolování)
Nyní musím dělat vodorovné laťování na vnitřní straně obvodové stěny, ale po natažení provázku jsem zjistil, že stěna není úplně v linii(stěna je prohnutá). Nechápu, jak se to stalo, ale rozdíl je i 2 cm na délku strany (12 metrů).
Nevíte jak přidělat vodorovné laťování na vnitřní stranu obvodové stěny, abych srovnal prohnutí celé stěny.
Napadlo mne:
1) podložení vodorovného roštu tak, abych potom na něj přidělával sádrokarton bez problému - problém je, že nevím, čím svislý rošt podkládat, abych vytvořil rovinu.
2) vytvořil bych vodorovné laťování na stěně a následně bych latě seříznul tak, abych vytvořil "ideální" rovinu.
Varianta 2) mi připadá schůzdnějí.
Napadá někoho něco lepšího či jiného?
Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.