Oddělení vytápěné části domu od nevytápěné

Reklama
Oddělení vytápěné části domu od nevytápěné

Předběžně uvažuji o této skladbě obvodového zdiva: Porotherm 30 CB + 14 cm zateplení (kamenná vlna). V severní části pozemku bude nevytápěné zádveří, dílna a garáž. Dílna a garáž budou mít vlastní vchod. Mezi touto nevytápěnou částí bych rád měl stejnou skladbu vnitřní stěny jako u obvodových stěn (tzn. 30cm zdivo + 14cm izolace) a oddělil tak dokonale obě části od sebe. Nevytápěná část by z vnější strany již neměla žádnou izolaci, jen 30cm zdiva.
Zatím jsem toto nekonzultoval s projektantem, ale zdá se vám tato varianta vhodná? Mám jisté obavy, aby např. v zádveří se nekondenzovala vlhkost, zda nebude vadit případné promrzání (asi bude, pokud vytápěná část nebude tolik temperovat nevytápěnou díky izolaci), atd. Poradíte mi? Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.