výkon kotle

Reklama
výkon kotle

Dobrý den.
Mám dotaz ohledně výkonu nového plynového kotle.Máme starý kamený dům s plynosilikátovou přístavbou,dům je přízemní nepodsklepený s obytnou půdou.Základ tvoří kamená stavba 7*12m a na ní obytná půda,k domu je přistavěna přístavba s jednou obytnou místností,koupelnou a garáží.Půdorys celku je 12*12m.V celé staré části jsou provedeny větrané vestavby ze sádrokartonu nebo dřeva.Přístavba se bude zateplovat.Počítal jsem tep. ztráty 40W na 1m3 a výkon deskových radiátorů při 55/45°C plně pokryje tep.ztráty.Vytápěný objem jsem lehce nadhodnotil a ztráty vycházejí na 11kW.Ze zkušenostmi domu se musí ohřívat OV na max 55°C,protože jinak dochází kvůli vestavbám a nízkým stropům k přetápění.V domě je kotel Viadrus G25kW,což není špatný kotel,ale pro nás absolutně nevhodný pro teplotu OV a velikost litinového tělesa.Měl jsem doma tři topenáře,každý tvrdil úplně něco jiného:14kW,24kW a KK 24kW.Tímto prosím o radu a zkušenost jaký kotel instalovat.Nejsem zastánce KK,nejenom pro cenu,ale jak jsem jednou četl:Jaké budou kotle za 10 let?
Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.