Elektr.Podlahovka verzus Teplovzduch v NED ?????Na mnohych diskusiach /living, tzb, e-filip/ som hladal odpovede a mnohe som aj nasiel , ale aj napriek tomu mam otazky. Staviame dom: www.vobo.sk/idom.htm ktoreho zastavana plocha je 140m2. Prosim poradte a opravte moje rozhodnutie ohladom kurenia, vetrania a TUV... Vypocitane tepelne straty 48kW/m2 za rok, potrebujem 5 – 6 000kW energie na kurenie za rok /steny 20cm EasyBlok+25EPS, strecha 32Isover, podlaha15cmEPS, okna 6komSchuco 3skla/. Rozmyslam, ze by som dal elektricke podlahove kable /cca 100m2= cca 70 000Sk/ a rozvody na vetranie + rekuper. fi. Vaňo = /cca80 000 Sk/. Montovat si to budem sam s kamaratom. Povodne zamyslanu krbovu vlozku s 3vrstvovym nerez. Kominom v interiery /spolu cca 80000 Sk/ som uz vypustil a nahradil tymi termo kablami. Ten okamzity vykon 3 – 4 kW by som mal dodat elektrikou...ma s tym niekto skusenosti? Kuri ta el.podlahovka aj cez laminat ci drevo? TUV by som chcel zohrievat El, od ZSE, ktore nam daju 20hod NT a 4hod VT. Alebo mam ist radsej cestou „dreva“ urobit teplovzdusne vykurovanie? Rozmyslam tak, ze ak sa mi to s el.vykurovanim nebude pacit, alebo to z nejakych pricin nebude „ono“ tak ten krb si tam mozem kludne dorobit, ale ak ma prestane „bavit“ krb, tak podlahu uz asi nebudem sekat... Dakujem za rady.