Zámena čerpadla v KK Dakon.

Reklama
Zámena čerpadla v KK Dakon.

Uvažujem nad výmenou čerpadla v KK Dakon.
Výmena nie je principiálne nutná, čerpadlo pracuje OK, ale "nie celkom vyhovuje" voliteľné nastavenie. Stupeň 1 sa ukazuje ako "trochu málo", stupeň 2 je pri zatvárajúcich sa TRV zase "trochu moc". Do presného riešenia diferenčného tlaku sa mi nechce. Pripadá mi jednoduchšie riešiť situáciu čerpadlom s elektronickou reguláciou.

V Dakone je jednoduché trojstupňové Wilo Star-RS 15/6 130mm.
Pre moje použitie mi príde najvhodnejšia náhrada Grundfos ALPHA+ 15-60 130 (prípadne ALPHA Pro, Wilo Stratos-ECO-ST). Teda čerpadlá s elektronickým riadením podľa proporcionálneho tlaku, resp. podľa konštantného tlaku.

A teraz samotný dotaz:
Napadne niekoho niečo, prečo by sa elektronicky riadené čerpadlo nedalo, resp. nemalo, použiť v KK Dakon KS24R?
Myslíte si, že automatika kotla ureguluje "meniacu sa" sústavu v pohode?
Má to niekto takto už vymené?
(Vzhľadom k cene týchto čerpadiel 5500-8000Kč, čo je 3 až 5 násobok pôvodného čerpadla, by to mohol byť dosť drahý experiment v prípade neúspechu. Práve tomu sa chcem vyhnúť. Mne zatiaľ nenapadá nič, prečo by to nemalo fungovať.)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

31 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.