dodatečné odečty - vyúčtování top.sezóny

Reklama
dodatečné odečty - vyúčtování top.sezóny

Dobrý den, v termínu uvedeném pro odečty jsem neumožnil správní firmě řádný odečet tepla a TUV za což jsem řádně a v termínu zaplatil částku předepsanou správní firmou v souladu s platnou Vyhláškou 372/2001Sb. Požádal jsem následně o mimořádný odečet, abych měl vstupní data pro "novou topnou sezónu" a svou kontrolu. Odečet byl proveden, mnou uhrazen, a správce požádal výbor o akceptaci tohoto odečtu. Výbor SVJ rozhodl:
"Žádost o mimořádné odečty ze zpětnou platnosti –
Výbor zamítá provedení mimořádného odečtu, výpočet bude proveden dle odsouhlaseného postupu při uzavírání smlouvy."
Až sem mi to je jasné - výbor má právo chránit ostatní občany....
Ale co nastávající topná sezóna? Jak ta se bude účtovat, když odečet je jen 1x ročně? Co se od čeho odečte? Znamená to tedy ad absurdum, že budu nadále platit z průměrné spotřeby domu podíl příslušející dle cit.Vyhl.? Se sankcemi? Měřidla budou měřit a nikoho to nebude zajímat? Ani v metodickém pokynu kromě sankcí! nenalézám řešení.
Jaké je prosím řešení když správce postupuje podle pokynů výboru a s výborem není žádná dohoda možná. Jsem vlastník BJ a
chci uplatnit svoje právo na přiměřenou úhradu nákladů.
Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.