TZB-info - Ocelové trubky svařované…
Přehled svařovaných ocelových trubek. Tabulky uvádějí vnější průměr trubky, tloušťku stěny trubky, vnitřní průměr trubek, objem 1 m trubky, světlý průřez, povrch 1 m trubky a její hmotnost. Trubky…
Zdravím odborníky.
Zdá se mi to až banální "problém". Zakoupil jsem izolaci topení značky Mirelon. Průměr jsem vybíral dle průměru trubky. Tudíž jestliže má trubka vnější průměr 17 mm (mnou naměřených), měla by na ni patřit izolace o vnitřním průměru 18 mm. K dostání byla i izolace o vnitřním průměru 15 mm, ale ta trubku neobejme celou. Izolace 18 mm však na trubce plandá s rezervou cca 2 mm, čímž vzniká vzduchový prostor, což zřejmě není ideální stav.
Jsem puntičkář a vrtá mi to hlavou, takže předem velice děkuji za radu.
Dobrý den, to není z pohledu výrobců izolace možné. I kdyby se vám to povedlo u potrubí, tak toho nedocílíte u…
před 18 roky
tak není to molitan, ale pěnový polyuretan nebo pěnový polyethylen. Pokud máte rozvody v mědi, pohlídejte si škvíry a…
před 18 roky
Takže mohu být klidný, že izolace funguje a smířit se s tím, že molitan plandá.
před 18 roky
8 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení