Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den,
Cca před 7mi týdny mi byla firmou provedena montáž plastových dveří na balkon. Mám zkušenosti s omítáním a interiérovými pracemi, proto jsem uvedl v objednávce, že chci provést pouze usazení, zednické zapravení si provedu sám (mám v plánu to udělat teď- pobyt v zahraničí). Montáž provedli systémem kotva do zdi a otvor utěsnili PUR pěnou. Dle mého soudu poučeného laika je zapěnění udělané dobře, pěny je dost a s dveřmi ani rámem se do zatvrdnutí pěny nehýbalo. Když jsem se pracovníků orientačně zeptal, jak by postupovali dále, dozvěděl jsem se, že běžný postup je pouze okolí dveří/oken zaházet jádrovou omítkou. Dotaz na parozábranu mi byl zodpovězen stylem „to my normálně nedáváme a stejně by vám to na té zdi nedrželo, když je tak hrbatá“.
Vzhledem k tomu, že balkon je z kuchyně, kde se vaří, v nejstudenější stěně paneláku na sever, nerad bych se po špatně udělanému utěsnění oken dočkal plísní a podobných překvapení.
Prosím, poraďte mi, jak dále postupovat před samotným omítáním (co všechno a v jakém pořadí pod omítku). Dveře jsou vysoké dvoukřídlé, přes celou výšku místnosti. Do rohu místnosti je na obou stranách dveří zeď cca 20 cm, původní omítka je částečně osekaná, částečně ponechaná.
S pozdravem a díky za odpověď
Pavel Buček
Jakou celkovou tloušťku podkladové a bílé štukové omítky na ostěních máte provedenou? Jak je ošetřen povrch Illbruck…
před 16 roky
Můžete odpovědět, do jaké vzdálenosti provedete při zednickém zapravení - myšleno zaházení maltou přes rám okna ( s…
před 16 roky
Dobrý den ,zajímalo by mě zda má tento systém efekt ,když bude zvenku i zevnitř okna špaleta obložena EPS,a spára bude…
před 17 roky
9 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení