Led na vnitřní straně plastového knaMáme v bytě plastová okna, která se zamlžují i při teplotě kolem +5°C. Je to častý problém i jiných majitelů oken a tak je toho na netu napsáno hodně. Máte ale někdo podobnou zkušenost, že se vám na okně ve velkých mrazech dělá led. Venku je třeba -15°C, uvnitř +20°C a na spodním okraji skla je vrstva ledu vysoká cca 2cm a tlustá 5mm.
Je to normální, když mají skla koeficient 1,1, jsou plněná argonem, pokovená i když s kovovým distančním rámečkem ???
Dodavatele oken jsem kontaktoval předminulou i minulou zimu, kdy se to objevilo, ale kromě kontroly seřízení (vše bylo OK)se na nic nezmohli. Dnes jsem jim napsal maila, proto je venku těsně nad nulou a já musím každé ráno obcházet jak blbec všechna okna v bytě a otírat spodek skel (cca 5 cm) a okraje skel (cca 1cm), protože je nam vrstva vody. Až se ještě trochu ochladí, bude zas na parapetu voda, která vzlíná do zdi (pokud ji nezachytí papírové kapesníky, které tam každý večer dávám jako prevenci). Za rok končí záruka a tak chci, aby s tím už něco udělali.
Rámy a křídla jsou vždy suchá. Ten led mi ale dává jistotu, že není něco v pořádku a že za rošením je něco jiného.