Cyklovanie kotlaDobry den. Mam kotol LEV 30kkz. Dom ciastocne zatepleny, novostavba, tehla. Moj problem spociva v cyklovani kotla v tomto prechodnom obdobi, ked kotol zapne na cca 2-3 min. potom vypne a po anticykl. ochrane (cca 3 min a viac) opat zapne.
Skusal som rozne kombinacie kriviek a posuvov, stale rovnako. V zimnom obdobi som tento problem nepozoroval. Nepredpokladam, ze mam instalovany maly vykon radiatorov, pretoze zaujimave je, ze ked vyradim z cinnosti ekvitermu, nastavim kotol na najmensiu moznu teplotu, (40st.) a v servisnom menu znizim vykon kotla na mimimum (6kW), ohrev na tych 40 st. trva omnoho dlhsie ako pri automatike, z coho usudzujem, ze zrejme pri automatike kotol neznizi vykon na najnizsiu moznu mieru, preto okruh rychlo ohreje a vypne. Moje otazky teda su: 1. podla coho nastavuje pri automatike kotol najnizsi mozny vykon (krivka, posun, spiatocka a pod.)?
2. nie je pre mna vyhodnejsie v tomto obdobi neriadit teplotu ekvitermou, ale iba spominanym nastavenim vykurovacej teploty a obmedzenim vykonu, prip este zaradenim utlmu v noci (ten funguje aj bez ekvitermy), kedze tak ci tak sa pod 6kw kotol nedostane a prip. prekrocenie teploty v izbe zregulujem hlavicami a izb. termostatom ?
3 Aka je pre mna prip. lepsia volba kombinacii krivka-posun, radsej nizsia krivka a vacsi posun, alebo vyssia kr. a posun mensi, prip. ziadny.
Dakujem za kazdy prispevok.