elektricky kotol+zasobnik+kotol na pevne palivo (aky?)Dobry den, prosim o rady. Byvam v novostavbe na Orave - 44cm tehla zatial nezatepleny, podpivniceny + podkrovie. Vsade mam podlahovku + pre istotu pripravene trubky v stene na pripadne pouzitie radiatorov. Kurim el.kotlom 15KW na teplotu 45° a do trubiek vpustam 27° cez mix. Bojler mam 300litrovy 3 okruhovy (zatial ide na spiralu 3kW)....byvam par dni a mam problem ze mi nevystaci tepla voda vecer pre celu (4) rodinu. Preto uvazujem ze si zaobstaram kotol na pevne palivo a budem dokurovat bojler. Tym padom by som rovno chcel vyuzit kurenie pevnym palivom (drevo, brikety, mozno uhlie) aj na podlahovku...avsak len cez vikendy (a to systemom ....kurit, kurit aby som nahrial zasobnik a bojler...a mam den pokoj s teplou vodou aj kurenim podlahovky). T.j. asi budem potrebovat aj akumulacny zasobnik cca 1000litrov. Takze moje otazky su:
-aku pec na tuhe palivo doporucejete ...na vikendove nakurenie zasobnika. Splynovaciu, alebo liatinovu? Staci mi 1000litrov zasobnik ? Som vo faze dostavovania a tak nemozem vela minat (ale ani nechcem kupit nepostacujucu pec,...) Dakujem