Výběr domácí vodárny

Výběr domácí vodárny

Vážení, prosím o radu a zároveň se omlouvám za velmi laický dotaz. Jako čerstvý majitel staršího RD jsem zákonitě musel brzy narazit na pozůstatky domácího kutilství předchozího majitele. Nejslabším článkem se ukázala být domácí vodárna. Chtěl bych jí nahradit klasickou domácí vodárnou (ve studni sací koš, ve sklepě čerpadlo s tlakovou nádobou) tak, jak to bylo řešeno doposud. Nyní se mi dostává mnoha rad; na jedné straně jde o rady typu "kup to nejlevnější z obi nebo baumaxu kolem 1500" a na té druhé "takovou vodárnu nemá cenu kupovat, chce to kvalitu ze speciálky, což je tak 8 - 9 tisíc". Bohužel jsem neměl více času zaobírat se konkrétními značkami a typy. Chápu, že každý má jiné požadavky na kvalitu, ale zajímal by mě názor, zda skutečně životnost "kvalitní" (čti dražší) vodárny je o tolik delší, aby se vyplatilo do ní investovat oproti levnějším sestřičkám např. z hobby marketů. Získal jsem i další rady a rád bych znal názor, zda jsou skutečně na místě:
- Je dobré dát před vstup do čerpadla sítko proti nečistotám? Bývá součástí těchto vodáren nebo ne? Prý je třeba ho dokoupit a stojí poměrně značné peníze.
- Je dobré vodárnu zapojit "navolno" prostřednictvím tzv. podtlakových flexibilních hadic?
- Bývá součástí těchto vodáren zpětná klapka nebo je třeba ji zapojit před vodárnu dodatečně?
Omlouvám se za velmi laické dotazy, ale doufám, že se najde někdo, kdo byl v podobné situaci a podělí se se mnou i dalšími o své zkušenosti.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.