přizpůsobení Alu vložky pro kondenzační kotel

Rubriky:

Reklama
přizpůsobení Alu vložky pro kondenzační kotel

Dobrý den,

nechal jsem si vyvložkovat zděný komín o průměru 16cm ohebnou Alu vložkou 125mm pro odkouření plynového kotle. v poslední chvili jsem se ale rozhodl, že si pořídím kotel kondenzační a zjistil jsem, že cca 10m Alu vložky jsem instaloval zbytečně, protože kondenzační kotel vyžaduje jiný typ komínové soustavy.

Mohl by mi někdo poradit, zda a jak by bylo možné upravit stávající vložku, aby bylo možné použít kondenzační kotel 24kW. Šlo by například středem Aluminiového opláštění prostrčit plastové ohebné odkouření 80mm a Alu plášť využít jako přisávání? V bytě už mám vložku ukončenou takovým tím zakončovacím dílem, což by snad šlo přinejhorším ještě vysekat a předělat.

Alu vložku už z komínu nevyndám a doufám, že za úpravu komínu nebudu platit dalších cca 15 tis. (cena za Alu vyvložkování). Mám ještě šanci nějak levně nainstalovat kondenzační kotel?

Děkuji za radu.
Michal Kowalczuk

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.