Dehtování komínu

Rubriky:

Reklama
Dehtování komínu

Dobrý den,
potřebuji poradit s dehtováním komínu. Mám komín (z 86 roku)cihlový stavěný v obvodové zdi. Při napojení lehce předimenzovaného hotle na peletky (kvůli plánované přístavbě)mi dehtuje komín. Kotel je suchý a v pořádku. Nastavený je aby neběžel v utlmovém režimu ale na 90 - 100% výkonu, potom vypne a zase dodokola. Na zdi komínu v zvenčí i v ložnici (patro s komínem) se mi začaly dělat mokré mapy. A to jsem už klapku kotle uplně otevřel aby do komína šel co neteplejší kouř. Myslím že v komínu se mi to rychle ochlazuje, ale nevím co s tím. Pomůže nějaký regulátor tahu který by "nepustil" studený vzduch zhora do komínu? Nebo zateplení vnějsí strany (obvodové zdi) komínu? Vložkování už asi nestihnu protože topná sezona již začala.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.