teplovzdušné vytápění, jednotka Duplex RK 1800/420

Reklama
teplovzdušné vytápění, jednotka Duplex RK 1800/420

Dobrý den,
chtěl bych si ujasnit řízení uvedené jednotky v provozu domu.
Zajímají mě dva provozní režimy jednotky a to 1. větrání rovnotlaké s cirkulačním vytápěním a 2. cirkulační vytápění bez větrání.
V současné době jsem tuto jednotku uvedl do provozu. Jako bivalentní zdroj tepla mi slouží elektrokotel. Termostat je umístěn v obývacím pokoji, ve kterém je i krb.
Na termostatu mám nastavenou zatím teplotu 19°C.
Pokud mám nastaven režim
1. tak Duplex jede pořád a termostat ovládá pouze elektrokotel. tzn když teplota v místnosti s termostatem dosáhne 19°C vypne se kotel ale jednotka jede dál a počítám, že rozvádí vzduch po domě a nějakou část vyvětrá. Pocitově ale z výustek jde celkem studený vzduch.
Pokud mám nastaven režim
2. tak termostat řídí elektrokotel i jednotku DUPLEX. Dosáhne li teplota 19°C termostat vypne jednotku i kotel.

Chci se zeptat? Pokud tedy chci pritápět krbem a teplý vzduch rozvádět do celého domu musím při topení tedy mít navolen režim 1. Je to tak?

Dále mi pocitově přijde, že ve spodních místnostechje proud vzduchu podstatně větší než v horních a v patře je tak o 2°C nižší teplota než v přízemí. Je toto způsobeno špatným zaregulováním systému?
Jak to funguje vám?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.