TZB-info - Prostup tepla vícevrstvou…
Výpočet Prostup tepla vícevrstvou neprůsvitnou konstrukcí umožňuje určit tepelný odpor a součinitel prostupu tepla konstrukce dle platných norem a výsledek porovnat s požadavky aktuální ČSN 73…
Chtěl bych se zeptat jak je to u mého domu, mám v roce projekt vytápění a moc se v tom nevyznám, celkový součet tepelných ztrát je 9389W a dle projektu budu mít elektrokotel 15kW, nevím zda je to málo nebo hodně. Jedná se o malý dům 9x11m s podkrovím, bude z 30cm PD plus 15cm EPS, ve stropě bude izolace 25cm, v podlaze 10cm EPS. Na sever nebudou žádná okna. Co jsem tak vysledoval tak by se mohlo jednat o NED??
Ještě bych se chtěl zeptat jak je to se zateplením základů, zateplují se po celé venkovní ploše i pod zemí nebo jen ta část co bude nad zemí, tzv sokl?
škoda že už tam ta tabulka není, nějak se mi vytratila z počítače a teď by se hodila
před 15 roky
Tak jsem si to nakonec nechal spočítat za 500Kč od projektantky Atrei. Vyšlo to na 2,84kW bez ztrát větráním. Ztráta…
před 16 roky
Zdravim, tady to jde uplně samo, jenom musí znát hodnoty všech použitých materiálů, pokud nejsou v tabulce, ale…
před 16 roky
29 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení