Regulace PT21Dobrý den,
prosím, pomozte mi pochopit princip fungování prostorového termostatu PT21 http://elbock.cz/dratove-termostaty-pt21… a regulaci topení. Jedná se o regulaci peletkového automatického kotle. Nechápu několik věcí:
1.Tlačítkem "K" se nastavuje hystereze ale i nějaké nastavení kódu. O jaký kód se jedná? Jsou dvě možnosti 1-2 v manuálu o tom není nic napsané
2.Regulace mi běžně ukazuje teplotu o cca 2 stupně víc jako klasické teploměry. Je to normální? Kvůli tomu jsem již vyměnil regulaci, ale je to stejné.
3.Při vypnutí kotle a jeho znovu zapnutí, trvá dlouho než se radiátory zahřejí. Pomůže termostatický spínač čerpadla aby nenechal kotel moc vychladnout? Nyní mi běží čerpadlo 24hod denně na 1.stupni. V návodu jsem četl, že by se čerpadlo mělo zapínat na 3. rýchlostním stupni, to tím vypínaním nevyřeším.
4. Jak přesně funguje princip hystereze? Tady jsem našel nějaké informace,ale rozcházejí se. Když nastavím hysterezi 1 stupeň a teplotu 21, tak se kotel zapne při 20 a vypne při 21, nebo se vypne při 22?
Moc děkuji