Použití skelné vaty v interiéru

Reklama
Použití skelné vaty v interiéru

Dobrý den, prosím o rychlou technologickou konzultaci k použití skelné vaty (Rotaflex příčkové desky PDL01). V ložnici mám velmi hlučné stoupačky topení, téměř hermeticky uzavřené vestavnou skříní a falešné předstěny. Vytváří se tak dutina, kterou jsem pro zlepšení akustických vlastností vyplnil výše uvedenou skelnou vatou. Hluk se významně snížil, ale nemám z takového použití skelného materiálu vůbec dobrý pocit - teplota stoupaček okolo 70 st.C a případné uvolňování
skelného prachu nebo jiných zplodin působením tepla(?). Sice jsem se snažil o co nejlepší hermetické uzavření prostoru, ale... Takto by se asi skelná vata užít neměla, obzvláště v prostoru, ve kterém se spí... Uvažuji o odstranění, ale pokud by to nebylo hygienicky závadné nebo zcela nesmyslné... Co myslíte? (ps: netuším rozdíl mezi skelnými a minerálními vatami, ale počítám, že to z tohoto pohledu bude plus mínus stejné). Předem velice děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.