Po týdnu topení se zvedla teplota o pouhých pár stupňů!!!

Rubriky:

Reklama
Po týdnu topení se zvedla teplota o pouhých pár stupňů!!!

Zdravím, předem se omlouvám za to, že některé údaje nenapíši správně odborně a možná nenapíši vše podstatné. Věc se má takto:
Mám RD s podkrovím, kde provozuji pouze podlahové vytápění. Půdorysná plocha cca 100 m2. V přízemí mi vede podlahové vytápění na ploše cca 80 m2. Nevím to přesně, ale odhaduji, že na tuto plochu bylo použito cca 350 m "otopných hadů". Podkroví je vytápěno celé, "podlahových hadů" je použito cca 450 m. Kotel mám Atmos Kombi 18 KW (hnědé uhlí a dřevo). Akumulační nádrž 1000 l, venkovní termostat, na celý systém jedno čerpadlo Wilo - Star-RS 25/6, který mi žene všechnu vodu v přízemí i v podkroví. Dále pak regulaci od siemens (nevím označení) a ovládací skříňku v obýváku (některé informace jsou možná zbytečné). Toto všechno mám dělané dle projektu.
Složení podlahy - 5 cm polystyren, 4 cm systémová deska, nevím, co je to za výrobce, ale má to kulaté prolisy a je potažena ještě šedivou folií. Na tom celém cca 8-9 cm betonu, všude dlažba, jen v obýváku plovoucí podlaha.
Teď k problému: Po týdnu usilovného topení, kdy mi jde do systému cca 45 stupňů teplá voda, na vracečce ze systému mi přichází zpočátku 13, v dalších dnech cca 20-23 stupňů teplá voda. Bohužel však v místnostech teplota stoupá hrozně pomalu a za celý týden se v kuchyni (dlažba) vyšplhala na cca 16 stupňů, to je cca o 9 stupňů výše a v obýváku (plovoucí podlaha) na 13 stupňů, to je cca o 6 stupňů více, než v době, kdy jsem s topením začal. Přitom do systému neustále dodávám vodu o teplotě zmíněných 45 stupňů, protože v noci mi systém na požadovanou teplotu doplňuje natopená akumulační nádrž. Tedy s výjimkou 2 rán, kdy jsem přišel do kotelny nemile překvapen, protože šlo do systém 25 stupňů teplá voda, přestože jsem měl v akumulační nádrži vodu daleko teplejší a na horním ventilu nešla udržet ruka!!! Ještě musím dodat, že zatím topím jen v přízemí - 350 m "otopných hadů", ale v místnostech mám zavřené dveře, takže teplo relativně chodbou do podkroví neuniká (ostatně na chodbě je tepleji než v obýváku).
Teď k otázkám:
Je to čerpadlo dostatečně silné, aby utáhlo celý barák?

Je možné, že trvá natopení podlahy z cca 3 stupňů betonu na požadovanou teplotu, aby hřála (v kuchyni hřeje v části místnosti, v zadní části hřeje méně nebo vůbec, na chodbách skoro všude,ale jen lehce, v obýváku vůbec, ale tam je to asi plovoucí podlahou) takovou dobu a že trvá i týdny, než se budu moci opravdu v baráku ohřát?

Není problém v příliš silné vrstvě betonu?

Nemůže být systém zavzdušněný (ale na akumulační nádrži mám odzvzdušňovák puštěný, stejně tak i na ovládacích skříňkách giacomini, kde se dá nastavovat průtok jednotlivými "topnými hady")

Děkuji těm, kteří se prokousali tímto slohovým cvičením a budou se mi snažit pomoci. Fakt jsem zoufalý, už nevím, kudy kam a potřeboval bych možná nějaké uklidnění a v lepším případě radu, jak systém zprovoznit. Prosím jen, aby se mi ostatní lidé nesmáli a nepsali, že jsem si měl zvolit normální radiátorové topení či kombinované. To už můj prolbém nevyřeší. Potřebuji věcné rady a zkušenosti. Děkuji Vám

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

74 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.