Po týdnu topení se zvedla teplota o pouhých pár stupňů!!!Zdravím, předem se omlouvám za to, že některé údaje nenapíši správně odborně a možná nenapíši vše podstatné. Věc se má takto:
Mám RD s podkrovím, kde provozuji pouze podlahové vytápění. Půdorysná plocha cca 100 m2. V přízemí mi vede podlahové vytápění na ploše cca 80 m2. Nevím to přesně, ale odhaduji, že na tuto plochu bylo použito cca 350 m "otopných hadů". Podkroví je vytápěno celé, "podlahových hadů" je použito cca 450 m. Kotel mám Atmos Kombi 18 KW (hnědé uhlí a dřevo). Akumulační nádrž 1000 l, venkovní termostat, na celý systém jedno čerpadlo Wilo - Star-RS 25/6, který mi žene všechnu vodu v přízemí i v podkroví. Dále pak regulaci od siemens (nevím označení) a ovládací skříňku v obýváku (některé informace jsou možná zbytečné). Toto všechno mám dělané dle projektu.
Složení podlahy - 5 cm polystyren, 4 cm systémová deska, nevím, co je to za výrobce, ale má to kulaté prolisy a je potažena ještě šedivou folií. Na tom celém cca 8-9 cm betonu, všude dlažba, jen v obýváku plovoucí podlaha.
Teď k problému: Po týdnu usilovného topení, kdy mi jde do systému cca 45 stupňů teplá voda, na vracečce ze systému mi přichází zpočátku 13, v dalších dnech cca 20-23 stupňů teplá voda. Bohužel však v místnostech teplota stoupá hrozně pomalu a za celý týden se v kuchyni (dlažba) vyšplhala na cca 16 stupňů, to je cca o 9 stupňů výše a v obýváku (plovoucí podlaha) na 13 stupňů, to je cca o 6 stupňů více, než v době, kdy jsem s topením začal. Přitom do systému neustále dodávám vodu o teplotě zmíněných 45 stupňů, protože v noci mi systém na požadovanou teplotu doplňuje natopená akumulační nádrž. Tedy s výjimkou 2 rán, kdy jsem přišel do kotelny nemile překvapen, protože šlo do systém 25 stupňů teplá voda, přestože jsem měl v akumulační nádrži vodu daleko teplejší a na horním ventilu nešla udržet ruka!!! Ještě musím dodat, že zatím topím jen v přízemí - 350 m "otopných hadů", ale v místnostech mám zavřené dveře, takže teplo relativně chodbou do podkroví neuniká (ostatně na chodbě je tepleji než v obýváku).
Teď k otázkám:
Je to čerpadlo dostatečně silné, aby utáhlo celý barák?
Je možné, že trvá natopení podlahy z cca 3 stupňů betonu na požadovanou teplotu, aby hřála (v kuchyni hřeje v části místnosti, v zadní části hřeje méně nebo vůbec, na chodbách skoro všude,ale jen lehce, v obýváku vůbec, ale tam je to asi plovoucí podlahou) takovou dobu a že trvá i týdny, než se budu moci opravdu v baráku ohřát?
Není problém v příliš silné vrstvě betonu?
Nemůže být systém zavzdušněný (ale na akumulační nádrži mám odzvzdušňovák puštěný, stejně tak i na ovládacích skříňkách giacomini, kde se dá nastavovat průtok jednotlivými "topnými hady")
Děkuji těm, kteří se prokousali tímto slohovým cvičením a budou se mi snažit pomoci. Fakt jsem zoufalý, už nevím, kudy kam a potřeboval bych možná nějaké uklidnění a v lepším případě radu, jak systém zprovoznit. Prosím jen, aby se mi ostatní lidé nesmáli a nepsali, že jsem si měl zvolit normální radiátorové topení či kombinované. To už můj prolbém nevyřeší. Potřebuji věcné rady a zkušenosti. Děkuji Vám