Zaregulování okruhů podlahového topeníDobrý den, ve svém domě máme instalované podlahové topení GIACOMINI. Zdroj tepla elektrokotel PROTHERM Rejnok 6KW, ztráty domu bez rekuperace 5,6kW, s rekuperací 4,3kW. Máme instalováno větrání Atrea DUPLEX 330. Chtěl bych se zeptat jak zaregulovat a jakým způsobem otápět objekt. Pokud topím pouze podlahovkou, teplota otopné vody se zvedne max. na 30°C, pak je domek vytopen, topení vypne, setrvačností se teplota zvedne ještě cca o stupeň nad hodnotu na termostatu. Pak postupně chládne podlaha a pomalu i domek. Okruhy mám: 2x ložnice (ten přitápí na přívodu i malou koupelnu se sprcháčem o ploše 4,5m2, 2 okruhy obývák, 1 okruh K.K., 2 okruhy = 2 pokoje, 1 okruh koupelna. Pokud zatopím v krbu, vytopím během chvíle KK, obývák, dostatečně sousední ložnici, chodbu. Koupelnu a 2 pokoje, které jsou přes chodbu na druhé straně domku už méně. Navíc mezitím podlahovka chládne a tep. pohoda v koupelně je menší i když tam mám "obojživelný" el. žebřík. Jak tedy na to, abych mohl topit v krbu a optimálně temperovat zbytek domu a hlavně podlahu v koupelně...?? Teď mám puštěné okruhy pro koupelnu naplno, kuchyň 2/3, pokoje 2/3, ložnici 1/2 a obývák pouze na cca 30-40% průtoku. Díky za rady a doporučení. R. Abych to shrnul, potřebuju tak málo tepla, že skoro ani nepociťuji, že podlahovka topí i když topí...