Zaregulování okruhů podlahového topení

Reklama
Zaregulování okruhů podlahového topení

Dobrý den, ve svém domě máme instalované podlahové topení GIACOMINI. Zdroj tepla elektrokotel PROTHERM Rejnok 6KW, ztráty domu bez rekuperace 5,6kW, s rekuperací 4,3kW. Máme instalováno větrání Atrea DUPLEX 330. Chtěl bych se zeptat jak zaregulovat a jakým způsobem otápět objekt. Pokud topím pouze podlahovkou, teplota otopné vody se zvedne max. na 30°C, pak je domek vytopen, topení vypne, setrvačností se teplota zvedne ještě cca o stupeň nad hodnotu na termostatu. Pak postupně chládne podlaha a pomalu i domek. Okruhy mám: 2x ložnice (ten přitápí na přívodu i malou koupelnu se sprcháčem o ploše 4,5m2, 2 okruhy obývák, 1 okruh K.K., 2 okruhy = 2 pokoje, 1 okruh koupelna. Pokud zatopím v krbu, vytopím během chvíle KK, obývák, dostatečně sousední ložnici, chodbu. Koupelnu a 2 pokoje, které jsou přes chodbu na druhé straně domku už méně. Navíc mezitím podlahovka chládne a tep. pohoda v koupelně je menší i když tam mám "obojživelný" el. žebřík. Jak tedy na to, abych mohl topit v krbu a optimálně temperovat zbytek domu a hlavně podlahu v koupelně...?? Teď mám puštěné okruhy pro koupelnu naplno, kuchyň 2/3, pokoje 2/3, ložnici 1/2 a obývák pouze na cca 30-40% průtoku. Díky za rady a doporučení. R. Abych to shrnul, potřebuju tak málo tepla, že skoro ani nepociťuji, že podlahovka topí i když topí...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.