PT 60Dobrý den. Můj dotaz se týká dálkového termostatu PT 60 od Jablotronu. Řídím s ním topení kotlem Licotherm 24 + regulace Adex comfort 06 v domku ze sedmdesátých, zastavěná plocha 130mx2, obytné podkroví, výkon kotle myslím odpovídá ztrátám. Soustava je původně samotížná a tomu odpovídají i dimenze potrubí(západní větev od kotle je DN 70!!), litinové radiátory v přízemí, v podkroví plecháče Corado a tenké měděné trubky. Prostě hybrid. Tělesa jsou bez TRV.
Kotel s Adexem fungují bezchybně, doregulování venkovním čidlem je taky příjemná věc, však problém je s pokojákem, má hysterezi +-0,5st., čili mám nastaveno např. 22st., PT spíná při 21,5, dlouhou dobu trvá natopení vody, takže teplota dále klesne(až k 21st., to již vnímáme j. diskomfort), pak vystoupá na vypínacích 22,5, ale setrvačností systém dále topí, protože trvá, než voda v trubkách a tělesech vychladne, a tím se interiér přetopí až ke 23 - 23,5st., což je zase diskomfort(tentokrát hic).
Snad jsem to popsal dobře, poraďte prosím, co s tím, chtěl bych teplotu uregulovat v užším rozmezí(2,5°C je fakt dost)moc se mi nechce kupovat nový PT s nastavitelnou hysterezí. I když k tomu možná dojde, jiné řešení než menší hystereze na PT mě nenapadá. Dík za každý námět.
H.