PT 60

Rubriky:

Reklama
PT 60

Dobrý den. Můj dotaz se týká dálkového termostatu PT 60 od Jablotronu. Řídím s ním topení kotlem Licotherm 24 + regulace Adex comfort 06 v domku ze sedmdesátých, zastavěná plocha 130mx2, obytné podkroví, výkon kotle myslím odpovídá ztrátám. Soustava je původně samotížná a tomu odpovídají i dimenze potrubí(západní větev od kotle je DN 70!!), litinové radiátory v přízemí, v podkroví plecháče Corado a tenké měděné trubky. Prostě hybrid. Tělesa jsou bez TRV.
Kotel s Adexem fungují bezchybně, doregulování venkovním čidlem je taky příjemná věc, však problém je s pokojákem, má hysterezi +-0,5st., čili mám nastaveno např. 22st., PT spíná při 21,5, dlouhou dobu trvá natopení vody, takže teplota dále klesne(až k 21st., to již vnímáme j. diskomfort), pak vystoupá na vypínacích 22,5, ale setrvačností systém dále topí, protože trvá, než voda v trubkách a tělesech vychladne, a tím se interiér přetopí až ke 23 - 23,5st., což je zase diskomfort(tentokrát hic).
Snad jsem to popsal dobře, poraďte prosím, co s tím, chtěl bych teplotu uregulovat v užším rozmezí(2,5°C je fakt dost)moc se mi nechce kupovat nový PT s nastavitelnou hysterezí. I když k tomu možná dojde, jiné řešení než menší hystereze na PT mě nenapadá. Dík za každý námět.
H.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

18 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.