Po zapojení kondenzačního kotle vzrostla spotřeba plynu

Rubriky:

Reklama
Po zapojení kondenzačního kotle vzrostla spotřeba plynu

Dobrý den,
přes léto jsem se rozhodl vyměnit v našem RD starý plynový kotel za nový a to kondenzační. Zvolil jsem VAILLANT VU 246/3-5 ecoTEC plus s regulací výkonu 9,4-26 kW a ekvitermní regulací CalorMatic 430 (rovněž od Vaillantu). Rovněž byly vyměněny radiátory za deskové, typ Korado Radik. Stávající rozvody byly ponechány, v domě již od začátku bylo montováno čerpadlo, tudíž průměry trubek nejsou nijak markantní.
Problém: nyní má otopná soustava spotřebu cca 30m3/den, přičemž staré kotle měli spotřebu cca 20m3/den. Toto navýšení mě velice zarazilo, ekvitermní regulace je nastavena na stejné teploty jako tomu bylo dříve u klasického termostatu. Navíc kotel na noční režim regulace spotřebuje takřka 10m3 plynu, přičemž by dle nastavené pokojové teploty neměl vůbec topit.

Děkuji za odpovědi

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

35 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.