Mám byt 2+kk o výměře asi 50m2. K vytápění používáme zatím 2 topidla Gamat která jsou v ložnici a v obýváku,v kuchyni není žádné. Pro ohřev vody používáme klasickou karmu zn.Mora která obsluhuje dvě odběrné místa,jedno v kuchyni a jedno v kupelně(vana+umyvadlo).
Letos plánuji rekonstrukci koupelny i kuchyně.
V tom případě bych chtěl vyměnit Gamaty i Karmu za plynový kotel zn. Immergas NIKE Star 23 kW nebo Viadrus Cleo PK s odvodem spalin do komína.S tím nebude problém,použiju stávající komín z karmy.
Jde spíš o to jestli se neoplatí pouze kupit nové plynové topidla nebo udělat nový rozvod ÚT a použít topidla třeba zn RADIK,a přidat i do kuchyně.
jaké máte zkušenosti s těma značkama? Jako Bohumíňák,kde se Viadrus vyrábí spatřuji výhodu v rychlém a bezproblémovém servisu a dodání.
Myslíte si že i spotřeba plynu bude menší, s kotlem ? Za loňský rok(06/2006-06/2007) jsem měl spotřebu 924m3.
Taky mám problém s vlhkostí v bytě,kde po výměně oken za plastová s 6 komorami,mám zvýšenou vlhkost na 70-80%,což už je asi příliš a mám vlhké zdi a v kuchyni kde není žádné topení se mi dělá místy i plíseň.Řekl bych že s ÚT by vlhkost měla klesnout.
K umístění bytu bych dodal že je pod půdou,obvodové zdi jsou dvě o tloušťce 0.5m,výška bytu 2.9m.Jedna strana bytu z oknama je na jih,bez oken na jihovýchod.
Jak vidím ,tak ten "nanoprodukt" silně podražil. Většina diskusních stránek je zaplevelena tímto inzerátem…
před 15 roky
Dobrý den, je to způsobeno kondenzací vlhkosti na studených stěnách, máte tam tepelné mosty. Mám pro Vás řešení,…
před 15 roky
No bydlíme pod půdou a od karmy po výstup na střeše je komín dlouhý 6-7m.Po namontování kotle by se prodloužil o další…
před 16 roky
15 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení