Vyhledávání
Naše další weby
Zdravím všechny, prosím o radu, jak vyřešit rozvod teplého vzduchu od krbu V PŘÍZEMNÍM RD s nezateplenou půdou. Vložka je litinová jednoplášťová 8KW Hakr, obestavěná akumulační kopkou z Liaporu. Do místnosti vzduch proudí přes mřížky ve vzdušníku, strop SDK, vata + climatizer, půda vazníková nepochozí. Takže dostat se do prostoru kopky nad vložku shora z půdy a odebírat trubkou např. 125mm teplo odtud není zásadní problém. Potřebnou délku potrubí do místností odhaduju max. na 8m. Ložnice je vedle obývacího pokoje, zde přívod nepotřebuji. Jedná se o 2 dětské pokoje na druhé straně domu, dům je do "L", plocha obou místností je cca 15m2. Ventilátor bude muset být v nezatepleném půdním prostoru, hadice bych zaizoloval a zahrabal do climatizeru (nad vazníky je nafoukáno 20cm) dalších 10cm je mezi vazníky vaty. Četl jsem, že ventilátor musí být stejně ochlazován, ale zase nechci velké ztráty. Dům je NED, teplo v obýváku a sousední ložnici (cca 1-2°C méně což je akorát) je poměrně záhy, přebytky ale chci využít k otápění pokojů. Děkuji za tipy a dobré rady všem. Se samotnou funkcí krbu jako celku jsem nadmíru spokojen.
Já mám pro tento účel vent. od Multivacu typu CK, v technickém listě jsou pro jednotlivé typy uvedené teploty, tak…
před 16 roky
pozor na teplotu, tento ventilator snese +55°C. Když topím hodně málo je v rozvodech do 70°C, ale někdy minulý týden…
před 16 roky
dobry den, jaky bystepouzil ventilator do trubky 100 mm? Ja nasel na potrubi 100mm jako nejlepsi toto…
před 16 roky
20 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení