Rosný bod

Reklama
MF Mirek Filip @mirek.filip před 16 roky10.01.2008 19:11:00
Rosný bod

Dobrý den.
Náhodou jsem se dostal na tyto stránky a pročítal příspěvky a rady. Docela zajímavé, ale narazil jsem tu na věc která mě tak trochu vyděsila. "Rosní bod". Shodou okolností jsem v srpnu zateploval svépomocně štítovou stěnu s návazností na další stěny.(ohnuto za rohy) Ve stavabnictví se vždy tradovalo že 5cm polyše je jako 45cm zdi. Ta štítová ( tedy celá stěna ne jen ve štítě) je v přízemí 45 cm a v patře 30cm + něco na omítku tlustá a je dělaná tak, že jsou to dvě štorcky (v přízemí asi 15 + štorcka )a jsou mezi sebou pospojovány cihlama vezděnýma na třicítku . Ten dům byl stavěný v době krize a byla to původně pila. Potřebovali jsme opravit fasádu a při tom že to i trochu zateplíme . Z finančních důvodů jsme zvolili tedy těch 5cm a tady jsem se dočetl ,že to je ta nejhorší varianta. Já si ale pamatuju, že ta 5ka se dříve běžně na zateplení používala.Jak je to teda s tím rosným bodem. Má na to kde se nachází vliv síla zdi nebo izolace. A to rosení by působila vlhkost prostupující zevnítř ven, nebo venkovní vlhkost. Ten polyš je lepen kontaktně na obvod + dva body v prostředku a silikonová tenkovrstvá omítka.
Díky za vysvětlení,
S pozdravem Mirek Filip

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

23 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.