Rekuperace a roční provozní náklady

Rubriky:

VF Vlastik Fiala @vlastik.fiala před 16 roky13.01.2008 11:43:00
Rekuperace a roční provozní náklady

Dobrý den mohl by někdo, kdo má doma instalovaný systém rekuperace vzduchu např. od Atrey v pasiv nebo raději v NED domku vložit roční provozní náklady celkové a jen elektrické energie?.
Zajímalo by mne kolik si vezmou ventilátory a vůbec ta vzduchotechnika za rok provozu.
Chceme letos stavět NED dům, a o rekuperaci jsem uvažoval, ale nevím jestli je tam návratnost a i ty provozní náklady mě moc nepřesvědčují - vent se musí furt točit a to bere el.energii a navíc to nevydrží věčně.
Proto chci řešit vyšší ztráty na větrání krbem s vložkou, která bude vyhřívat IZT s TUV(trivalent solár + 12 KW spirály) a topení nízkoteplotní podlahovka.
Ovšem ta rekuperace mi furt vrtá hlavou.
Máte-li někdo podrobnější info o roční spotřebě jen vzduchotechniky bude to přesně to co chci. A jako bonus skutečné náklady na pořízení rekuperace(nemusíte kalkulovat zemní registr ať je to jednodušší) včetně práce firmě.
Díky moc za info

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

44 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.