Kalkulátor cen energií TZB-info -…
Vyberte si nejvýhodnějšího dodavatele elektřiny a plynu. Máme aktuální ceníky více než 50 dodavatelů a pomůžeme Vám srovnat všechny dodavatele a vybrat nejlevnějšího se kterým ušetříte. Máme pro Vás…
Kam dál pro informace ze stavebnictví
Máte někdo zkušenosti se změnou dodavatele elektřiny? Já jsem zkoušel srovnávat Eon s jinými dodavateli na Moravě (Eneka, Bicorn) a rozdíl v roční spotřebě mi vychází 5-6tis.Kč, což není zrovna málo. Nevím ale, jestli to sebou nenese nějaké jiné problémy.
Dobrý den, rozhodně vyzkoušejte nezávislý Kalkulátor cene energií TZB-info viz https://kalkulator.tzb-info.cz , který…
před 12 roky
Dobrý den, dnes jsem navštívil tuto stránku a rád se vyjádřím k uvedenému problému vracení přeplatku. Bydlím v Praze a…
před 15 roky
Dobrý den, vůbec nechápu proč tuto společnost nedoporučujete, ušetřila jste přes 3tis. korun. Přečetla jste si dobře k…
před 15 roky
17 odpovědí
Zobrazit všechny reakceDobrý den, rozhodně vyzkoušejte nezávislý Kalkulátor cene energií TZB-info viz https://kalkulator.tzb-info.cz , který je aktualizovaný denně a obsahuje širokou škálu dodavatelů i jejich ceníků. v cenách jsou zohledněny i všeobecné dodací podmínky, které mnohdy obsahují další části ceny. Můžete zde porovnat i historické ceny, čímž získáte dlouhodobější profil cenového chování vybraného dodavatele.
Dobrý den, vůbec nechápu proč tuto společnost nedoporučujete, ušetřila jste přes 3tis. korun. Přečetla jste si dobře k jakému datu Vám bylo vyúčtování vystaveno? Bohužel BEE je závislá na tom kdy jí pošle distribuce podklady pro vyúčtování. Mám takovou zkušenost že se zasláním zase tak nespěchají. Já jsem s nimi spokojená u PRE jsem ušetřila 1000 a teď 1300. Nevím co si lidé představují pod pojmem sleva asi že budou mít vše zadarmo. Já jim fandím. Než jim budete volat tak si podrobně pročtěte zasalné vyúčtování uvidíte že nakonec vyúčtování pochopíte a budete i spokojená.
Bohužel, i já mám velmi špatné zkušenosti s BEE. Nejsem z Prahy, dovolám se kdykoliv, ale to je asi vše. Provolala jsem již více než 1000 Kč, ale zbytečně. Nejhorší je bezmoc. Při letošním vyučtování plynu jsem měla přeplatek přez 6000Kč. Po dlouhých tahanicích mi vrátili jednu třetinu. Zůstalo jim 3630 mých korun, ale stále si stahují zálohy,mění platební kalendáře a dnes mi jejich zaměstnanec sdělil, že přeplatek už nemám, že je spotřebovaný. Je to hrozná bezmoc, když víte, že mluví něco, co je lež mele svoje svým příjemně naučeným hlasem. Také už nevím, kam se obrátit. Podotýkám, že vše platím, t.j. plyn i elektřinu, nikdy jsem neměla žádné problémy s dodavately, ale toto jsem ještě nikdy nezažila a taky ještě nevím, jak to dále budu řešit. Nikomu tuto společnost nedoporučuji. Dáša
Dobrý den, dnes jsem navštívil tuto stránku a rád se vyjádřím k uvedenému problému vracení přeplatku. Bydlím v Praze a byl jsem dlouholetým klientem PRE. Uvedená společnost mi nikdy přeplatek z vyúčtování nevracela a vždy ho použila pro úhradu budoucích záloh. Co mi pomůže když mi přeplatek přijde na bankovní účet současně s požadavkem uhradit nové zálohy od data vyúčtování. Stojí to jen poplatky a další starosti, které musím řešit. Chápu společnosti, kterým použití přeplatku pro úhradu budoucích záloh komplikuje účetní evidenci. Na základě zkušeností ale vím, že společnost Bohemia Energy nemá žádný problém s vrácením přeplatu na základě vyžádání. Pokud žádám o vrácení přeplatku po delší době od vyúčtování, tak je zcela logické, že část přeplatku již byla použitá na zálohy. Každopádně jsem přesvedčen, že je příjemnější řešit přeplatek u nového dodavatele než nedoplatek u starého dodavatel.
Vyberte si jen mezi velkými obchodníky, ti ostatní vám naslibují o 10% méně atd....prostě hory s horákama a je to poté úplně jinak.
Dobrý den, pronajímám byt. Nájemník, kterému byla ukončena nájemní smlouva, již byt neužívá. Bohužel však uzavřel smlouvu na odběr el. energie s BEE. Z důvodů neplacení byla ee odpojena. Výpovědní doba smlouvy činí 6 měs. Nedovedu si dost dobře představit, že nový nájemník bude bez ee do konce výpovědní doby. Máte někdo s tímto prosím zkušenost ?
Vážený pane, pokud byla Vašemu nájemníkovi elektřina odpojena, Vás to vůbec nemusí zajímat, Vy nebo nový nájemce se přihlásí ke svému distributorovi ( nevím který to je:-) a na základě předložení dokladů o vztahu k nemovitosti nebo smlouvy o pronájmu a uzavřete smlouvu novou. Jednoduše se nebude jednat o přepis, ten z důvodu dluhů nejde. Nikdo Vám nemůže bránit v odběru el. energie
Hezký den Lenka
doporučuji se obrátit na energetický regulační úřad formou stížnosti a trvala bych na vysvětlení celé situace u ředitele,spol BEE. Stížnost bych adresovala také na SEI. Musíte řvát, dupat, křičet-jinak se na Vás vyprdnou. Clá BEE je velká blamáž která oklamává lidi a tahá z nich peníze formou aktivačního poplatku. Navíc zmšou dod. ovlivníte tkzv silovou část elektřiny tj cca 40% z celkové ceny za elekřiny-distribuce zůstane tam kde bydlíte(jižní čechy ajižní morava-EON, Praha-PRE a ostatní ČEZ.) Tzn že pokud 1kWh stojí 4 Kč-silová elektřina je necelé dvě koruny a BEE většinou "garantuje" nejlevnější cenu na trhu a slevu 10%-nutno dodat že sleva je na 10% z těch 10-ti kč tzn.20haléřů z kWh, navíc aktivační popl je 500kč u domácnosti-tak si spočítejte za jak dlouho se Vám to vrátí.
V dubnu roku 2006, jsem uzavřela smlouvu s novým poskytovatelem elektrické energie - firmou BOHEMIA ENERGY ENTITY s.r.o.. Dodávka elektrické energie byla zahájena 01/08/2006. Ve smlouvě byl dohodnutý počet záloh a délka fakturačního období: 1x za 3měsíce záloha ve výšši 2.910Kč, přesto mi BEE začala posílat měsíční zálohové faktury /a to nejprve po 970Kč, poté 1.547Kč a 2.308Kč/. Za první měsíc odběru vystavila BEE i vyúčtování spotřeby elektrické energie.
Musím zde přiznat, že jsem NEZAPLATILA žádnou ze záloh, které BEE vystavila v období od srpna do ledna. NEZAPLATILA jsem dokonce ani vyúčtování spotřeby za první měsíc odběru el.energie!! Proto mi BEE začátkem ledna zaslala upomínku všech do té doby vystavených faktur /serie osmi upomínek: 1x aktiv.poplatek, 1x vyúčtování, 6x záloha/. Když mi o pár dnů později přišlo vyúčtování spotřeby el.energie /období od září do ledna, spotřeba 5.980Kč/ – ihned jsem zaplatila svou spotřebu bankovním převodem.
Koncem ledna jsem ale obdržela tu samou sérii upomínek /tentokrát už zpolatněných 100Kč za každou upomínku/. Upomínek za staré nezaplacené zálohové faktury jsem si nevšímala, domnívala jsem se, že postačí když zaplatím vyúčtovanou spotřebu elektr.energie, doplatila jsem tedy dluh za srpen. Bohužel došlo k omylu a poslala jsem cca. o 500Kč méně.
Dne 14/03/2007 mi byla nečekaně /bez předchozího písemného varování/ přerušena dodávka el.energie, okamžitě jsem kontaktovala svého poskytovatele el.energie firmu BOHEMIA ENERGY ENTITY s.r.o., když nefungovalo žádné z dostupných tel.čísel, vydala jsem se na zákaznické centrum BEE osobně. Pracovnice zákaznického centra mi náhlé přerušení dodávky el.energie vysvětlila takto:
1) upozornění na možné přerušení dodávky el.energie bylo součástí 3.série upomínek, kterou BEE zaslala na mou adresu. BEE však není odpovědná za to, že mi UPOZORNĚNÍ NEBYLO DORUČENO.
2) dodávka el.energie byla přerušena z důvodu nezaplacení ZÁLOHOVÝCH FAKTUR !!
3) dodávka el.energie bude obnovena, když neprodleně uhradím veškeré faktury, které mi BEE vystavila od začátku naší spolupráce, tedy všechny zálohové faktury a všechna vyúčtování
Protože jsem zaplatila faktury vyúčtování spotřeby el.energie, nepochopila jsem proč mám zpětně platit i zálohové faktury vystavené na stejné období. Pracovnice zákaznického centra však trvala na tom, že musím zaplatit veškeré zálohové faktury a to i zpětně, tedy i přesto, že již bylo vystaveno a uhrazeno vyúčtování za toto období!!
S tím, že mi přeplatek bude převeden na zálohy do dalšího období, jsem tedy na místě uhradila požadovanou částku 9.131Kč /součet všech do té doby vystavených faktur: 6x záloha, 1x aktivační poplatek + 1x vyúčtování, které jsem už platila, částka, kterou jsem poslala však nesouhlasila s částkou na faktuře, takže se vyúčtování nezaplatilo/. Dodávka el.energie byla obnovena /poplatek 2.499Kč zaplacen na účet BEE/.
Ke dni 14/03/2007 jsem na účet BEE zaplatila celkem 18.610Kč, přitom vyúčtovaná spotřeba elektrické energie činila
10.610Kč + 3.094Kč za aktiv.poplatek a pokutu za přerušení dodávky, celkem tedy 13.710Kč.
Dne 20/03/2007 jsem obdržela fakturu vyúčtování spotřeby el.energie /za období 01/03-14/03-tedy před přerušením dodávky el./.
Byly zde zahrnuty všechny zaplacené zálohy - vyčíslen přeplatek /cca.6.500Kč/, faktura obsahovala také NOVÝ PODROBNÝ ROZPIS ZÁLOH NA FAKTURAČNÍ OBDOBÍ 14/03-03/07. Podle tohoto rozpisu měl přeplatek pokrýt zálohy od 14/03 do 27/06, pro zbývající část fakturačního období 27/06-03/07 měla být vystavena záloh.faktura ve výšši 208Kč. Tato faktura mě uklidnila, věřila jsem, že mám elektřinu vlastně předplacenou….
BEE se však rozpisem záloh neřídila a 04/04/2007 vystavila zálohovou fakturu na období 14/03-01/06, ve výšši 3.124Kč, tato faktura mi nebyla vůbec odeslaná, [ takže jsem byla dál v klidu…..Z následujícího vyúčtování [vystaveno dne 24/04/2007], však vyplívá, že tato záloha mi byla odečtena z přeplatku:
vyúčtována byla spotřeba el.energie za jeden den 14/03-15/03 [spotřeba el. za 1,50Kč]
faktura zahrnovala již odečtenou zálohu 3.124Kč na období 14/03-01/06
přiložen byl i NOVÝ ROZPIS ZÁLOH-FAKTURAČNÍ OBDOBÍ 14/03-01/06, podle rozpisu měl zbývající přeplatek [ve výšši 3.122Kč] POKRÝT ZÁLOHU NA OBDOBÍ 15/03-13/05
zároveň s vyúčtováním mi BEE zaslala i zálohovou fakturu, pro změnu na OBDOBÍ 13/05-01/06 [ve výšši 980Kč]
Domnívala jsem se, že jde o omyl, zálohu 980Kč jsem raději zaplatila. V květnu jsem odjela do zahraničí a vrátila se po třech měsících. Když jsem ve schránce objevila další zálohové faktury /celkem na 4.818Kč/ a upomínky těchto faktur, okamžitě jsem vyrazila směrem zákaznické cenrum BEE. Pracovnice zákaz.centra mi opět vysvětlila, že vystavené zálohové faktury zaplatit musim, že upomínky jsou oprávněné, protože PŘEPLATEK MI BYL VRÁCEN A TO UŽ 04/04/2007!! Po několika hodinách dohadování pracovnice přiznala, že přeplatek vrácen vlastně nebyl, ale protože se domnívali, že vrácen byl, bude zahrnut až do příštího vyúčtování, které mi zašlou do konce měsíce. Tvrdila mi, že tak budu mít elektřinu předplacenou až do vánoc. Na otázku PROČ PŘEPLATKEM NEBYLY POKRYTY ZÁLOH.FAKTURY, TAK JAK JE PSÁNO V ROZPISU ZÁLOH V POSLEDNÍM VYÚČTOVÁNÍ, nedokázala pracovnice BEE odpovědět. Na místě jsem v hotovosti uhradila požadovanou částku 4.818Kč.
Ke dni 14/08/2007 jsem na účet BEE zaplatila celkem 24.408Kč, cena spotřebované elektrické energie k tomuto dni
činila necelých 15.000Kč.
Místo slíbeného vyúčtování mi BEE poslala jen další zálohovou fakturu /záloha na měsíc činila 1.606Kč/. Do konce roku 2007 jsem pak opakovaně žádala o provedení odečtu elektroměru a o aktuální vyúčtování spotřeby el.energie. Bylo mi sděleno, že BEE nemůže udělat odečet, nemůže vyhotovit vyúčtování, nemůže ani požádat distributora o provedení odečtu a zaslání vyúčtování, musí prý čekat až distributor odečty provede a vyúčtování zašle sám od sebe.
Poslední vystavená faktura vyúčtovaní spotřeby el.energie byla z března roku 2007. Záloh.faktury mi zasílala BEE každý měsíc, další a další upomínky naznačovaly, že mi nezbývá než platit zálohy dál.
Dne 06/02/2008 jsem osobně na zákaznickém centru BEE zažádala o ukončení smlouvy, a to v nejbližším možném termínu.Zároveň jsem žádala o provedení odečtu, vyúčtování spotřeby a vrácení přeplatku. Opět tvrdili, že mi přeplatek již vrátili /tentokrát dokonce vytáhli jakýsi dobropis, fakturu na 5.550Kč, vystavenou dne 04/04/2007…/. Opět tvrdili, že poslední vyúčtování, které mají k dispozici je z března 2006 a na aktuální vyúčtování musí čekat, až jim je distributor sám od sebe zašle… nakonec mi poradili ať zajdu přímo za distributorem a požádám ho o odečet sama. Na zákaznickém centru PRE se nestačili divit. Vysvětlili mi, že jediný kdo může komunikovat s distributorem je v tomto případě můj poskytovatel el.energie, který je u PRE veden jako konečný zákazník, tedy BEE.
Dne 12/02/2008 mi pracovnice zákaznického centra e-mailem oznámila, že vyúčtování mi bude vystaveno do konce týdne, takže následující týden bych jej měla obdržet. Samozřejmě mi žádné vyúčtování nepřišlo, tak jsem opět zamířila do BEE.
Dne 27/02/2008 při návštěvě zákaznického centra BEE, jsem zjistila, že podklady pro vyúčtování /odečty elektroměru/ již mají, ale samotná faktura ještě vystavena nebyla, tu může vystavit pouze jedina osoba v BEE, a to paní řiditelka Hana Písaříková, ktrerá má zrovinka dnes dovolenou. Domluvila jsem si tedy schůzku s paní řiditelkou Hanou Písaříkovou na příští den. Na otázku jak získali údaje odečtu elektroměru, jak nakonec donutili distributora PRE, aby jim udělal odečty a vyúčtování, odpověděli obě přítomné pracovnice zákaz.centra BEE, že to byla náhoda, že se prý zrovna dělali periodocké odečty.
Na druhý den 28/02/2008, jsem dorazila na zákaz.cetrum BEE, vyúčtování bylo připravené a přeplatek v hotovosti také, ALE….
28/02/2008 vystavená faktura vyúčtovaní spotřeby el.energie ZAHRNUJE NĚKOLIK FAKTURAČNÍCH OBDOBÍ ROKU 2007: 15/03-10/05, 10/05-08/09 a 08/09-06/10, několik pokut za upomínky, a zálohy zaplacené ke dni 28/02/2008. Vyúčtovaný přeplatek činil nejprve 11.411Kč, když jsem odmítla zaplatit pokuty za upomínky záloh.faktur, činil přeplatek 11.811Kč – převzala jsem hotovost, a zajímala se, PROČ NENÍ VYÚČTOVÁNÍ AKTUÁLNÍ. NEJNOVĚJŠÍ ÚDAJ VYÚČTOVÁNÍ JE BEZMÁLA PĚT MĚSÍCŮ STARÝ ODEČET ELEKTROMĚRU Z 06/10/2007, KTERÝ BYL NAVÍC PROVEDEN POUZE ODHADEM. NECHÁPU!!! Jestliže mi vrátili přeplatek ke dni 06/10/2007, nejspíš mi brzo přeruší dodávku el.energie, protože nemám zaplacené zálohy.
Od 01/08/2006 do 06/10/2008 jsem BEE zaplatila celkem 29.226Kč /což je 2.090Kč měsíčně/
Vyúčtovaná-skutečná spotřeba elektrické energie během 01/08/2006-06/10/2007 byla 4.078MWh celkem za 15.754Kč
/měsíční průměrná spotřeba během těchto 14 měsíců činila 1.125Kč/
A aby to nebylo příliš jednoduché: vyúčtovaný přeplatek 11.811Kč je navíc špatně vypočítán:
platby ve prospěch účtu BEE provedené v období 01/08/2006 – 28/02/2008: 32.438Kč
vyúčtovaná spotřeba elektrické energie za období 01/08/2006 – 06/10/2007: 15.754Kč + 3.094Kč za poplatky + pokuty
PŘEPLATEK: 32.438 – 15.754 – 3.094 = 13.590KČ 28/02/2008 MI BYLO VRÁCENO POUZE 11.811KČ
Závěrem bych chtěla poprosit o radu každého kdo z předchozího textu pochopil situaci. Moje spolupráce s BOHEMIA ENERGY ENTITY už trvá téměř dva roky, za tu dobu jsem pročetla všechny zákony a vyhlášky týkající se tématu….Samozřejmě že BEE jen.........., vypadá to, že i právní předpisy,zákony atd. dávají podobným obchodníkům celkem slušný prostor, doufám ale, že můžu udělat víc, než jen sepisovat stížnosti…..Poraďte mi prosim, mám šanci zažalovat tuto společnost? Dostat ji k soudu? Dosáhnout finanční náhrady pro sebe nebo vysoké pokuty pro BEE nebo odebrání licence této firmě, která mimchodem podniká také v oblasti telekomunikací-BOHEMIA TELECOM? /obě společnosti zastupují totožné osoby, a kromě nich už nikdo jiný nemůže ani vystavit fakturu/
….Poraďte, mám utrácet za právníka? /ps. Všechny uvedené skutečnosti mohu doložit
Předem moc děkuji za odpověď
pište i na můj email: s.h.o.d.a.n at email.cz
Je to sice smutné čtení, ale dovím si poznámku. Proč jste neřešila vše tehdy, když problémy nastaly? Neplacením, i třeba nedohodnutých záloh, věc neřešíte. Ba naopak. Stačilo po první přijaté zálohové faktuře kontaktovat uvedenou firmu a žádat vysvětlení a nápravu. To se dělá ve lhůtě splatnosti. To další je pak už jen následkem Vaší nezodpovědnosti.
Chápu sice Vaše rozhořčení, ale za chyby se platí a že byste zde měla nějakou naději na vítěznou soudní při, o tom dost pochybuji.
Nevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení
Přihlášení
nebo se přihlaste emailem
Nemáte účet?
Vypadá to, že nejste přihlášen
Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.
Technická podpora
Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.