vytápění

JN Jaroslav Novák @jaroslav.novak167 před 16 roky18.01.2008 13:10:00
vytápění

Před časem jsem zveřejnil v diskuzi na TZB svůj záměr použít na vytápění svého RD teplovzdušné TČ.S negativní odezvou,zcela bez možnosti inspirace a bez zkušenosti jsem šel do toho.Při TZ 5kW mi bylo proti srsti použít drahou klasickou podlahovku popř. radiátory nebo drahé TČ v komb. s podlahovkou.Nyní,měsíc po kolaudaci a po nastěhování nelituji.Cena komplet s pozink.rozvody vzduchu ve stropech 95000,-vč.DPH.Zkušenost - tiché topení,rozdíl teplot podlaha-strop je 1°C,foukání minimální,možnost úpravy vzduchu,při noční odstávce a poklesu teploty je ráno za 5 min. teplo,při topení krb.kamny spouštím pouze cirkulaci která sráží teplo dolů a současně rozvádí teplo po domě.Dům je z 49cm superthermu sti zatím bez fasády a pro rekuperaci v tech.míst.mám pouze udělané přívody z koupelen a kuchyně takže zatím větrám nárazově otevřenými okny.Z těchto důvodů by bylo předčasné hovořit o kW příkonu když neznám potřebný výkon.Co do komfortu a ceny mohu doporučit.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

108 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.