Před časem jsem zveřejnil v diskuzi na TZB svůj záměr použít na vytápění svého RD teplovzdušné TČ.S negativní odezvou,zcela bez možnosti inspirace a bez zkušenosti jsem šel do toho.Při TZ 5kW mi bylo proti srsti použít drahou klasickou podlahovku popř. radiátory nebo drahé TČ v komb. s podlahovkou.Nyní,měsíc po kolaudaci a po nastěhování nelituji.Cena komplet s pozink.rozvody vzduchu ve stropech 95000,-vč.DPH.Zkušenost - tiché topení,rozdíl teplot podlaha-strop je 1°C,foukání minimální,možnost úpravy vzduchu,při noční odstávce a poklesu teploty je ráno za 5 min. teplo,při topení krb.kamny spouštím pouze cirkulaci která sráží teplo dolů a současně rozvádí teplo po domě.Dům je z 49cm superthermu sti zatím bez fasády a pro rekuperaci v tech.míst.mám pouze udělané přívody z koupelen a kuchyně takže zatím větrám nárazově otevřenými okny.Z těchto důvodů by bylo předčasné hovořit o kW příkonu když neznám potřebný výkon.Co do komfortu a ceny mohu doporučit.
108 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení