Nízkoenergetická roubenka

Reklama
Nízkoenergetická roubenka

Dobrý den,

nízkoenergetické a pasivní stavitelství je jistě pěkná a "bohulibá" věc. Osobně jsem velkým přívržencem tohoto stavitelství. Ovšem jedna věc se mi na tom všem moc nelíbí. A sice ono estetické hledisko. Většina nízkoenergetických a zejména pasivních domů vypadá příliš moderně, příliš na můj vkus stroze a chladně (i přesto, že v nich je teplo i "bez" topení :) ...) Naopak mému oku lahodí klasická vesnická výstavba - roubené, hrázděné domy apod. A zde se dostávám k jádru mého dotazu:

"Lze vystavět roubenku s parametry nízkoenergetického domu???"
Zatím jsem totiž žádnou takovou neviděl...

1) Pokud ano, jaká je optimální skladba obvodových zdí, stropu a střechy? (Jde mi o to, aby ono krásné roubení nebylo z obou stran zakryto izolací.)
2) Pokud ano, má s tím někdo u nás (firma, zručný řemeslník,...) zkušenosti?

Ještě bych snad dodal, že k roubence nepatří vrstvy izolačních materiálů na bázi umělých hmot. (Dřevěné roubení obložit polystyrenem, to opravdu NE!) Zajímaly by mne přírodní materiály na bázi slámy, konopí, nepálené hlíny apod...

Předem děkuji za jakékoliv informace.

S pozdravem,
Jan Bílek.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.