Kombinace teplovodního a elektrického podlahového vytápěníZdravím Vás. Chtěl jsem se zeptat na možnost zalití obou systémů do jedné teplovodní desky. Tedy teplovodní systém použit jako akumulační v nižší části topné desky a využíván hlavně jako záloha pro časy, kdy enormě zdrahne elektřina a z finančních a časových důvodů budu přinucen tento systém používat, protože má své výhody v možnosti použití více zdrojů tepla, ale i nevýhody jako nutnost zajištění pevných paliv,pomalejší ohřev,nutnost obsluhy kotle na pevná paliva, atd.A elektrické podlahové vytápění kdy vše naprogramuji a nestarám se. Nevýhoda je závislost na dodavateli. Zalití teplovodního topného systému na horší časy bez další instalace kotle a rozdělovače není marná myšlenka v době kdy člověk neví co bude zítra.Kopat podlahy za pár let se mi v novém domě taky nechce.Došlo by k poškození teplovodního systému, který by byl ještě napuštěn, provozem elektrického podlahového systému? Nebo k menší učinnosti jednotlivých systémů? Při srovnání výhod, které tato kombinace nabízí je investice do pokládky i teplovodního systému pod elektrické, zanedbatelná.
Máte zkušenosti s takovou kombinací? Nemůžu najít k tomu žádné informace.Technické sloučení obou systémů je podle mně možné,každý systém je možné položit do jiné vrstvy topné desky.A výhody obou systémů sloučit.