Kombinace teplovodního a elektrického podlahového vytápění

Rubriky:

OB Otto Brož @otto.broz před 16 roky24.01.2008 08:52:00
Kombinace teplovodního a elektrického podlahového vytápění

Zdravím Vás. Chtěl jsem se zeptat na možnost zalití obou systémů do jedné teplovodní desky. Tedy teplovodní systém použit jako akumulační v nižší části topné desky a využíván hlavně jako záloha pro časy, kdy enormě zdrahne elektřina a z finančních a časových důvodů budu přinucen tento systém používat, protože má své výhody v možnosti použití více zdrojů tepla, ale i nevýhody jako nutnost zajištění pevných paliv,pomalejší ohřev,nutnost obsluhy kotle na pevná paliva, atd.A elektrické podlahové vytápění kdy vše naprogramuji a nestarám se. Nevýhoda je závislost na dodavateli. Zalití teplovodního topného systému na horší časy bez další instalace kotle a rozdělovače není marná myšlenka v době kdy člověk neví co bude zítra.Kopat podlahy za pár let se mi v novém domě taky nechce.Došlo by k poškození teplovodního systému, který by byl ještě napuštěn, provozem elektrického podlahového systému? Nebo k menší učinnosti jednotlivých systémů? Při srovnání výhod, které tato kombinace nabízí je investice do pokládky i teplovodního systému pod elektrické, zanedbatelná.
Máte zkušenosti s takovou kombinací? Nemůžu najít k tomu žádné informace.Technické sloučení obou systémů je podle mně možné,každý systém je možné položit do jiné vrstvy topné desky.A výhody obou systémů sloučit.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

21 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.