Betonový monolit + EPS. Prosím pomožtePěkný den,
pravidelní čtenáři tzb-info.cz asi už zachytili, že jsme tento rok plánoval experimetální výstavbu RD z 15cm betonového monolitu, kdy vnější bednění bude tvořit 25cm EPS. Vnitřní bednění bude tvořit betonářská překližka. Posvětil mi to statik X, 3 měsíce jsem vymýšlel systém, konzultoval s praktiky apod. Mám to vymyšlené do nejmenších detailů, pokud by se to podařilo, jednalo by se o rychlou, levnou a málo pracnou výstavbu RD. Mám nakoupeny již některé prvky bednění.
Dnes jsem žel dostal podpáskovku od statika. Vzhledem k tomu, že systémy velox a medmax (oba 15cm betonový monolit) mají mnohem méně armování, než mi navrhl původní statik X, našel jsem si jiného statika, který měl armování racionalizovat. Žel mi dneska sdělil, že předchozí statik to odfláknul a doporučil mi mnohem větší armování + monolit 20cm.
Prosím o pomoc: sdělení kontaktu na statika betonových konstrukcí (ideálně medmax, velox). Pořád doufám (v porovnání s veloxem i medamxem), že navrhované armování je přemrštěné. Pokud mi to nějaký statik neposvětí, riskovat nebudu. Myslím, že by bylo škoda tohoto pokusu zanechat, jenom kvůli tomu, že zřejmě nějaký statik je příliš opatrný.
Děkuji
Halada