Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den,
chci zateplit vnější zdivo Porotherm 36,5cm minerální vatou Rockwool Fasrock a nikde nemůžu najít nějaký výpočet návratnosti (pro laiky) investice do zateplení a jaká tloušťka této izolace by byla nejefektivnější. Z webových stran Rockwool jsem spočítal, že při ploše fasády 200m2 by u 80mm zatepelní stála fasáda (vata+tmel+kotvení+síťka+miner.omítka+barva) 120.000 Kč, při 100mm = 130.000 Kč, při 120mm = 145.000 Kč a při 140mm = 160.000 Kč. Můžete mě prosím poradit, za jak dlouho by se mě investice do uvedených tl. izolace vrátila, při současných cenách zemního plynu?
Děkuji
Dobry den chtěl bych se Vás pane Kocino prosím zeptat na váš názor na můj dotaz vystavený víše --Čím zateplit podlahu…
před 16 roky
počítat návratnost je problematické. stavím velký NED kompletně elektrifikovaný a v době kdy se to projektovalo - 5…
před 16 roky
Zvažte poměr cena/výkon - pokud bude cena úměrná zlepšení TI vlastností, klidně do toho jděte. Obávám se však, že…
před 16 roky
9 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení