Čím zateplit podlahu v nevytápěné půdě

Reklama
TZ Tomáš Zezula @tomas.zezula před 16 roky07.02.2008 16:12:00
Čím zateplit podlahu v nevytápěné půdě

dobry den chtěl bych se všech tady diskutujících zeptat na jejich názor a zkušenosti Čím zateplit podlahu v nevytápěné půdě.
Letos v létě jsem zateplil RD 10cm polys.Dům je 30let stary zdi 45cm palena cihla plna.Půdorys 12*10m. Nemůžu si to vynachvalit ato jeste planuji zrusit luxfery na schodech a zateplyt půdu.
Strop je složen ze spoda omítka, rákos,dřevěné prkna, tramy, dřevěný záklop skelná vata 2-4cm,škvara, beton 3-5cm.
Má otazka polys nebo vata ?????

1.polystyren
NEVÝHODA -říka se že by došlo ke kondenzaci v tramech že jeho difuzní odpor nedovolí odejít vlhkosti v domě tvořené.
Uvažoval jsem o 10cm podlahoveho polystyrenu jako vevýhodu vidím jeho nutnou betonáž( pokud je ovšem nutná když tam nebudou tak vysoké teploty a ani pusobení UV záření.)ono tahat na půdu 3-4m3 betonu se mě opravdu moc nechce diky špatnému přistupu.a zatížení stropu
VÝHODA - příhodnějši cena, lehky material, kdybych nebetonoval bylo by to super jen nevim jestli by tam nejaky polys za 5let jeste byl (to ej otazka kterou me nikdo nepotvrdil¨ani nevyvratil.)

2.Vata
NEVÝHODA - samostatne je nepochuzí nutnost zbudovat rošt a prkeného záklopu aspon ¨na časti kde se bude často chodit.
Nesmí navlhnout.

VÝHODA -odpadá betonáž. vlhkost odchází skze bez problémů
a když se časem rozhodnu tak to můžu rozebrat a zbudovat podkroví a izolaci využít mezi krokve nebo jinak.

OCENÍM JAKE KOLIV NÁZORY NEBO NAPRAVENÍ MÝCH CHYBNÝCH DOMĚNEK
diky moc Tom

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

19 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.