Čím zateplit podlahu v nevytápěné půdědobry den chtěl bych se všech tady diskutujících zeptat na jejich názor a zkušenosti Čím zateplit podlahu v nevytápěné půdě.
Letos v létě jsem zateplil RD 10cm polys.Dům je 30let stary zdi 45cm palena cihla plna.Půdorys 12*10m. Nemůžu si to vynachvalit ato jeste planuji zrusit luxfery na schodech a zateplyt půdu.
Strop je složen ze spoda omítka, rákos,dřevěné prkna, tramy, dřevěný záklop skelná vata 2-4cm,škvara, beton 3-5cm.
Má otazka polys nebo vata ?????
1.polystyren
NEVÝHODA -říka se že by došlo ke kondenzaci v tramech že jeho difuzní odpor nedovolí odejít vlhkosti v domě tvořené.
Uvažoval jsem o 10cm podlahoveho polystyrenu jako vevýhodu vidím jeho nutnou betonáž( pokud je ovšem nutná když tam nebudou tak vysoké teploty a ani pusobení UV záření.)ono tahat na půdu 3-4m3 betonu se mě opravdu moc nechce diky špatnému přistupu.a zatížení stropu
VÝHODA - příhodnějši cena, lehky material, kdybych nebetonoval bylo by to super jen nevim jestli by tam nejaky polys za 5let jeste byl (to ej otazka kterou me nikdo nepotvrdil¨ani nevyvratil.)
2.Vata
NEVÝHODA - samostatne je nepochuzí nutnost zbudovat rošt a prkeného záklopu aspon ¨na časti kde se bude často chodit.
Nesmí navlhnout.
VÝHODA -odpadá betonáž. vlhkost odchází skze bez problémů
a když se časem rozhodnu tak to můžu rozebrat a zbudovat podkroví a izolaci využít mezi krokve nebo jinak.
OCENÍM JAKE KOLIV NÁZORY NEBO NAPRAVENÍ MÝCH CHYBNÝCH DOMĚNEK
diky moc Tom