izolace sedlové střechyDobrý den, přesto, že podobné dotazy pravděpodobně dostáváte, rád bych se optal též. Jsem stavebník amatér.Rád bych zateplil střechu bez demontáže krytiny. Jedná se o sedlovou střechu, krytina zavěšená na latích, pravděpodobně Hollandky. Krovy 10x12cm na stojato.Zajímá mne, zda-li by šlo zateplit střechu mezi krovy bez demontáže krytiny (tudíž zevnitř).Kromě toho předpokládám rozdílné zateplování nad podkrovními místnostmi( možná menší tloušťka materiálu ?) a část střechy/půdy vedle podkrovních místností(využívané jako půda/odkládací prostor). Nevím přesně jaké je složení směrem do krytiny ( paropropustná - tepelná - parotěsná?)ani zda-li mezi latěmi a první vrstvou izolací musí být vzduchová mezera a jak velká a totéž mezi poslední vrstvou a zakrytím (např.sádrokarton).Taktéž mne zajímají možné druhy tepelných izolací(polystyren, minerální desky či rohože?).Já se přikláním k polystyrenu či minerálním či PUR deskám, ale budu vděčný za jakékoli vysvětlení a radu k problému. Děkuji za pochopení a případné rady.