Dobrý den, přesto, že podobné dotazy pravděpodobně dostáváte, rád bych se optal též. Jsem stavebník amatér.Rád bych zateplil střechu bez demontáže krytiny. Jedná se o sedlovou střechu, krytina zavěšená na latích, pravděpodobně Hollandky. Krovy 10x12cm na stojato.Zajímá mne, zda-li by šlo zateplit střechu mezi krovy bez demontáže krytiny (tudíž zevnitř).Kromě toho předpokládám rozdílné zateplování nad podkrovními místnostmi( možná menší tloušťka materiálu ?) a část střechy/půdy vedle podkrovních místností(využívané jako půda/odkládací prostor). Nevím přesně jaké je složení směrem do krytiny ( paropropustná - tepelná - parotěsná?)ani zda-li mezi latěmi a první vrstvou izolací musí být vzduchová mezera a jak velká a totéž mezi poslední vrstvou a zakrytím (např.sádrokarton).Taktéž mne zajímají možné druhy tepelných izolací(polystyren, minerální desky či rohože?).Já se přikláním k polystyrenu či minerálním či PUR deskám, ale budu vděčný za jakékoli vysvětlení a radu k problému. Děkuji za pochopení a případné rady.
impregnaci nic nezkazite a neni draha. radeji bych si tu strechu detailneji prohlednul po nejake prutrzi mracen.…
před 16 roky
Dobrý den, super detailně jsme to ještě nezkoumal, ale občas jsem na té půdě nějaké flíčky na trámech či pod nimi na…
před 16 roky
zajimalo by me jestli vam strechou zateka,byt jen trochu.dalo by se to poznat podle vytvorenych potucku na…
před 16 roky
11 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení