Čím zateplit a zdali vůbec?

Reklama
PK Petr Kokoška @petr.kokoska před 16 roky13.02.2008 09:38:00
Čím zateplit a zdali vůbec?

Dobrý den,
mám postavený dům z porothermu tl. 40 cm, garáž, která je součástí domu, z klasických cihel. Věnce a překlady jsou betonované, proti promrznutí chráněné styrodurem tl. 5 cm. Nyní zvažuji fasádu příp. zateplení. Původně jsem se zateplením nepočítal, jen pro severní stěnu v tl. 10 cm, nyní mi však odborníci radí, že mám polystyrenem tl. 5 cm zateplit celý barák, protože cementový spritz bude špatně na styroduru na věncích a překladech chytat, že omítka pak bude praskat atd. Upřednostňuji pochopitelně nejlevnější řešení - nejlépe spritz, hrubá, fajná a válečkem nátěr fasádními barvami. V případě zateplení by tak šel polystyren, tmel a fajná a nátěr. Ohledně tl. 5 cm, která by přicházela max. do úvahy si však nejsem, jist, zdali by to nebylo spíše z bláta do louže... Můžete mi poradit? Díky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

25 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.