Prosím o radu

Rubriky:

LN Libor Novák @libor.novak242 před 16 roky14.02.2008 16:39:00
Prosím o radu

Vážení,
rád bych vás touto cestou požádal o radu:
Právě mám v novostavbě vystavený komín a řeším orientaci větrací mřížky, komín je bezvatový (Wulkan.cz) a ve spodní části má větrací mřížku.
Komín je umístěn v obývacím pokoji.
Krbová vložka musí mít přívod externího vzduchu, proto pro ni bude připraven externí přívod z novoduru (zakončená mřížkou v podlaze pod vložkou).

Vzhledem k tomu, že větrací mřížka komínu bude v obývacím pokoji, nerad bych, aby zbytečně neunikalo teplo (i když mi kominík řekl, že cirkulace bude minimální).

Mám dvě varianty řešení:
1) Mřížku komínu naorientuju k průduchu v podlaze pod krbovou vložkou, vložka i komín si budou potřebný vzduch sát oba z jednoho průduchu.

2) Mřížku komínu naorientuju na druhou stranu od průduchu v podlaze pro krbovou vložku, potřebný vzduch si přisaje z místnosti obýváku.

Problém je v tom, že otvor pro mřížku v komínu mám naorientovanou na druhou stranu (případ 2.), musel bych ji "zazdít" a vyříznout na druhé straně, ale nerad bych porušil stabilitu komínu (i když je celý vyztužen pruty a rohy zalité betonem.)

Osobně bych se na předělávání vyprd, ale pokud to bude mít velký efekt, předělám to.

Mockrát díky za názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.