Vyhledávání
Naše další weby
Vážení,
rád bych vás touto cestou požádal o radu:
Právě mám v novostavbě vystavený komín a řeším orientaci větrací mřížky, komín je bezvatový (Wulkan.cz) a ve spodní části má větrací mřížku.
Komín je umístěn v obývacím pokoji.
Krbová vložka musí mít přívod externího vzduchu, proto pro ni bude připraven externí přívod z novoduru (zakončená mřížkou v podlaze pod vložkou).
Vzhledem k tomu, že větrací mřížka komínu bude v obývacím pokoji, nerad bych, aby zbytečně neunikalo teplo (i když mi kominík řekl, že cirkulace bude minimální).
Mám dvě varianty řešení:
1) Mřížku komínu naorientuju k průduchu v podlaze pod krbovou vložkou, vložka i komín si budou potřebný vzduch sát oba z jednoho průduchu.
2) Mřížku komínu naorientuju na druhou stranu od průduchu v podlaze pro krbovou vložku, potřebný vzduch si přisaje z místnosti obýváku.
Problém je v tom, že otvor pro mřížku v komínu mám naorientovanou na druhou stranu (případ 2.), musel bych ji "zazdít" a vyříznout na druhé straně, ale nerad bych porušil stabilitu komínu (i když je celý vyztužen pruty a rohy zalité betonem.)
Osobně bych se na předělávání vyprd, ale pokud to bude mít velký efekt, předělám to.
Mockrát díky za názory.
2 odpovědi
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení