Zhruba 2 měsíce se potýkám se zápachem z odpadu vany. Sifon je plný vody a ani po spláchnutí záchodu se hladina vody v sifonu vany nemění. Odpadní potrubí mám cca 2 roky nové a zápachu jsme si nikdo nevšiml. Max. po cca půl roce se přicpávalo potrubí, ale to vyřešil Krtek. Sítko na odpad dávám.
Problém začal po jednom takovém pročištění a od té doby Krtek pomůže od zápachu tak na cca týden. Nejprve je tak jeden den cítit Krtek, pak je to pár dní lepší a začne to znovu. Zápach je cítit přičichnutím k odpadu. U umyvadla ani v záchodu cítit nic není.
Dnes jsem sifon rozebral, ale vše v pořádku. Sifon je úplně čistý. Je to takový nízký typ, hloubka 60 mm, obdélníkový průřez 25x60 mm, délka 120 mm.
Ještě mě napadá jedna možnost. Nad hladinou vody v sifonu je flexi hadice směřující nahoru k ručnímu ovládání zátky odpadu. Jedině, že by se tam usazovali nečistoty a protože je to nad sifonem, tak jde zápach přímo do místnosti.
Poradí mi někdo?
Děkuji za odpověď.
Dle mých zkušeností se musí pod vanu. Otvorem ve vaně sifon neprondáte. Je možné že Vám páchne hadice přepadu. Ten…
před 16 roky
Pane Vejšický a další "trpitelé zápachu":-)Zřejmě jsem naprosto nenapravitelná, a to se může…
před 16 roky
Dobrý den paní Cachová, děkuji za námět. Nakonec asi před třemi měsíci jsem zkušebně nainstaloval jiný sifon. Je ve…
před 16 roky
8 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení